Niestety muszę napisać ten post. Ameriov wreszcie przemówił mi do rozsądku. Każdy, powtarzam KAŻDY element Rookgaardu ma swoje znaczenie fabularne. Został on stworzony po to, żeby na niego nie wracać i nie wiedzieć nic o Głównym Kontynencie (chyba, że z książek).
Minotaur Mag
Schodząc w podziemia odnajdujemy legowiska minotaurów. Patrzymy, a tam Mag! Zabijamy wszystkie minotaury i czytamy ich książkę. "A więc minotaury przybyły tu z Mintwallin! Ale pewnie przybędą nowi z Portalu! Zabiorę zawartość ze skrzyń i wracam do miasta!". Gdy pójdziemy spełnić swoje przeznaczenie, na Kontynencie odnajdujemy miasto Mintwallin, ale się okazuje, że portal gdzieś "wyparował". Znajdujemy tam za to kila zwykłych minotaurów w obstawie Maga. "A więc powrócili po mnie! Mag naprawił portal!"
Miecz Furii
Idąc na północ odnajdujemy Miecz. Patrzymy na Niego. "Jaki potężny", al enie jestem zbyt pokorny, by go dotknąć...". Płyniemy na Edron, spotykamy Avar Tara, i dowiadujemy się, że do był Jego Miecz. Zostawił go tam (pewnie teraz ma lepszy).
Minotaur na górce
Było, ale dam jeszcze raz. Wypatruje on swoich przyjaciół z latarni. Na rookgaardzie go widzimy (nie walczymy z nim, chyba, że ktoś ma boxy ;>). Gdy idziemy na kontynent na południu Królestwa widzimy tratwę. Na mini-mapce można zobaczyć, że kurs tratwy idzie w ciekawym kierunku...
Tunel ze smokiem
Tu nie chodzi o fabułę, ale wam to opowiem. Wy wszyscy wyszliście z portalu dusz na Rookgaardzie. Ja jestem honorowym obywatelem Thais. Pierwszą osobą, którą spotkałem był Quentin. Ale czy na Rookgaardzie nie byłem? Otóż nie "rooknąłęm się". Na Rookgaard, który był jeszcze nieskolonizowaną wyspą prowadził tunel, na końcu którego był smok. Na powierzchni żyli Obserwatorzy i dzisiejsze potwory. Był za to On dużo mniejszy.
Widzicie Go? Ta mała śmieszna wysepka na północy. Brakuje tylko miasta, PACC Area i całej zachodniej części. Miasto powstało w okolicach 2002 roku. Nie było jeszcze PACC Area i zachodu. Tunel był kilka dni, przez co niektórzy bezprofesyjni bohaterzy uciekli zabijając smoka. Gdy CipSoft (wtedy jeszcze CIP Team) się o tym dowiedział kazał zamknąć tunel i zamiast smoka zrobić questa.
Na Rookgaardzie nie ma żadnych ukrytych questów, ale Knightmare mówił prawdę. "Jesteśmy za daleko, a odpowiedź mamy przed nosem". Wreszcie to pojąłem. Chodziło Mu o to, że musimy odkryć fabułę RPG tej wyspy.
Każdy z nas powinien bronić Tibii. Nie Rookgaardu (tym się zajmie Dallheim - "pierwsza i ostatnia linia obrony Rookgaardu" jak to mówi Amber). Brońmy Tibii "z honorem i cnotą". Zróbmy to "dla króla i państwa". Chociaż starajcie się coś zrobić na Tibii, anie tylko "exp exp, jeszcze 2 min. do 156 lvl!". Jak to mówi Avarion: "Czasami sama droga jest celem".
Pozdrawiam, DK.
PS: Beh0lder, tylko już nie spam! Teraz ja też uznałem, że Miecz jest nie do zdobycia.
@down
Ale jeszcze przed stworzeniem miasta tunel istniał. A ten screen z Ghoulem coś nam mówi?