Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
Faktycznie, nie jest to zbyt mądre. Ale przecież nikt nie nazwie mnie debilem, kiedy stwierdzę, że nie podobają mi się blondynki. Tylko czemu nie mogę tak mówić o homoseksualistach, Żydach czy murzynach?
|
Czy pobiłbyś blondynkę za samo bycie blondynką? Chyba nie. A homofob? Pobiłby (homoseksualistę), a potem jeszcze w pubie się tym chwalił. Nie ma co porównywać NIECHĘCI do blond włosów, a homofobią - to jak Mount Everest i Rów Mariański.
@down: Czy ja wiem... Jaki lepszy motyw (mniejsze zło): Pobiłem, bo on zgwałcił moją siostrę, czy pobiłem, bo jest gejem? Chyba że homoseksualizm uważasz za przestępstwo, to tu nasza dyskusja się kończy...
EDIT @down: Nie zrozumiałeś mnie. Pobicie to przestępstwo i nie ma dyskusji, ale chodziło mi raczej o to, co pomyślą osoby trzecie. No bo, że gość zrobił coś komuś tobie bliskiemu, a ty mu dałeś nauczkę, można jeszcze jakoś zrozumieć. Ale, że ktoś jest gejem, to zasługuje na szmacenie? Czysty idiotyzm, równie dobrze można bić ludzi pracujących w innym zawodzie, bo są inni niż ty...
Co do
Nie rozumiem pytania. Masz na myśli, czy zasługują na posiadanie takich praw, jak hetero? Jeśli tak, to powiem ci, ze homo to też człowiek.
Cytuj:
|
(względem nas - heteropodludzi)
|
Nie bądź taki pewien...