Zobacz pojedynczy post
stary 23-06-2009, 22:37   #408
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu Pokaż post
Nazwijmy to po imieniu. Chcecie prawnie usankcjonować to, że gej stanowi wyższy szczebel ewolucji niż hetero podczłowiek. Zupełnie jak Aryjczycy w III Rzeszy.
No proszę:
Dzisiejsze podejście: Hetero > Homo
Co próbujemy zdziałać: Hetero = Homo
Co wychodzi: Hetero < Homo? O.O
Oczywiście chodzi mi tu o szczeble... ewolucji? Nazwałbym to raczej miejscem w społeczeństwie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tharion
W dobrym* kierunku.
Karanie za to jest dobre? Z takim myśleniem prędzej czy później zacznie się karać seks przedmałżeński, a wtedy przestanie się wam to podobać.

Cytuj:
Naprawdę jesteś tak durny że tego nie rozróżniasz?
Kolega wcześniej porównał blondynki do gejów, jakoś nie widzę by ktoś to skomentował.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly
Zależy jak ta parada wygląda.
Mam na myśli paradę, podczas której homoseksualiści próbują coś przekazać, a nie pseudo-paradę, podczas której chcą ukazać sprawność swoich języków.

Cytuj:
To są właśnie metody zapobiegania homofobii - nie robić tego publicznie.
Jednocześnie ograniczając homoseksualistów? Fajnie. To może pójdźmy dalej: zamknijmy wszystkich metalowców, bo:
Cytuj:
moje dziecko nie będzie patrzyło
Macie naprawdę dziwne wyobrażenia, ze niby jak ktoś jest gejem, to obowiązkowo musi chodzić całymi dniami po mieście i obściskiwać się z innym gejem. W całym swoim życiu nie widziałem gejów publicznie ukazujących swoje uczucia. Czyżbym był tym jednym?

Cytuj:
Jak to nikt tego źle nie odbiera? Człowieku, nie porównuj gejów do górników, te demonstracje z petardami to bym od razu pogonił.
Więc czekamy na górnikofobię i tolerancję dla górników ;f

Cytuj:
Wg. Biedrona i Senyszyn - to jest choroba, za którą należy karać!
Według mnie granie w Tibię powinno być karane. Ale niekoniecznie musi się tak stać (i ja się tu mylę, i oni w tamtym, bo jak pisałem, homofobia =/= choroba).

Cytuj:
Za metodę zapobiegania rasizmowi proponowałbyś wybielenie skóry? W końcu nie muszą swojego koloru pokazywać publicznie!
Dobry argument. Powszechnie mówi się, że np. murzyni są gorsi, mniej rozwinięci (tak! trudno w to uwierzyć, a pewnie większość ludzi, którzy tak twierdzą, to także homofoby. Więc może od razu antropofoby?), więc może ich też zacznijcie tępić?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Odrobina racjonalnego spojrzenia na sprawe parad, i sam dojdziesz do tego, ze te parady SĄ zle, bo odnosza skutek odwrotny do zamierzonego.
Mam nadzieję, że tym postem rozwiałem wątpliwości co do pojęcia rozumianego przeze mnie jako parady.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly
Widać tutaj różnice: rasista czy chce, czy nie chce zobaczy np. murzyna, a homoseksualiści jeżeli chcą to mogą tego nie pokazywać publicznie.
No co ty, przecież murzyn może wynieść się do Afryki, albo najlepiej go wysiedlić.
Inny problem jest taki, że nienawidzi się homoseksualistów za samo bycie homo. Taki przykład: poznajesz gościa, fajny jest, zaprzyjaźniacie się, trochę się znacie. W końcu mówi ci, że jest gejem (był wcześniej, albo podczas waszej znajomości nim został). Mówi to nie po to, bo mu się podobasz, tylko dlatego bo się przyjaźnicie i uważa że powinieneś wiedzieć. Typowa reakcja? Zerwanie znajomości, czasem efektowne tępienie. A co byś zrobił, gdyby twój kolega / przyjaciel powiedział ci, że jest gejem?

@down: Jak już pisałem, ma wybór. Po co pcha się wśród białych (nie jestem rasistą, jakby co)? I rozumiem, że jeśli społeczeństwo nie akceptuje gejów, to tylko z tego powodu mam przestać nim być? Zresztą wątpię, czy traktowałbyś inaczej byłego geja i geja aktualnego.
A ten link to tylko dowód jak zacofane jest społeczeństwo polskie. To już nie tylko homofobia, ale czysty kretynizm.

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 23-06-2009 o 22:49.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem