Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly
Homoseksualizm to zboczenie. Po prostu zboczenie. Jeżeli mamy żyć w zdrowym społeczeństwie, to zboczenia nie powinny być propagowane.
|
Z myśleniem takim jak dzisiejsze nigdy nie osiągniemy zdrowego społeczeństwa. Zboczeniem nie jest tylko homoseksualizm, zboczenie to też seks, a raczej jego spopularyzowanie i wykorzystywanie dla przyjemności, a nie prawidłowego celu (tj. rozmnażanie). Ale idąc takim tokiem myślenia można wypisywać masę innych "zboczeń". Tylko po co?
Cytuj:
Skoro nie obściskują się - to co za problem? Czy ja napisałem, że mam takie wyobrażenia? Ja po prostu nie życzę sobie takich ew. aktów.
|
Problem jest (według was) taki, że w każdej chwili mogą zacząć to robić. Co do wyobrażań, to czy chcesz czy nie, i tak je masz, bo w homoseksualizmie dostrzegasz tylko jedną rzecz. Czy byłeś już świadkiem takich aktów? Jeśli nie, to czy jest jakiś powód, byś miał być świadkiem w przyszłości?
Cytuj:
Jeżeli górnicy będą terroryzować rząd to takie coś może wystąpić. Co w tym dziwnego/śmiesznego, że dajesz tutaj emotkę ";f"?
|
Może nie tyle dziwnego i śmiesznego, co po prostu żałosnego, że na świecie istnieje niezliczona ilość -fobii, ale akurat na homofobię zwraca się największą uwagę.
EDIT:
Ponieważ uważa się, że uważam te parady, jakie są teraz, za dobre - małe sprostowanie. Także uważam, że źle się do tych parad podchodzi. Powinny to być raczej demonstracje, no nie wiem, coś jak demonstracja przed ratuszem o zniesienie decyzji o zburzeniu jakiegoś domu (wiem, głupi przykład, ale zależy mi, żebyście wiedzieli o co mi chodzi). Innymi słowy - przekazanie celu i wagi sprawy po LUDZKU, a nie publiczne spotkanko żeby pomiziać się z Jankiem i Frankiem.