Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon
1) prawny - art. 18 Konstytucji - Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej.
|
Konstytucja może się zmienić, zresztą nie musi to być małżeństwo, tylko coś zupełnie nowego. Dodam jedno - nie wiem po co geje chcą ze sobą brać śluby. Czy samo bycie ze sobą im nie wystarczy?
Cytuj:
2) biologiczny - jakikolwiek odchyl od normalnego zachowania gatunkowego nie mozna uznawac za rownoprawny ze standardowym zachowaniem gatunkowym.
|
Branie prochów także nie jest standardowym zachowaniem gatunkowym, a jakoś za legalizacją marihuany jest sporo osób.
Cytuj:
Swoja droga, czemu homoseksualizm wsrod zwierzat okreslony jest jako odchyl, a homoseksualizm wsrod ludzi uznawany jest jako cos calkiem naturalnego...
|
Chyba właśnie na odwrót.
Cytuj:
Akceptujac nienormalne (tak, homoseksualizm jest zaburzeniem normalnego postrzegania zycia seksualnego) zachowania homoseksualne, mozemy sie niedlugo spodziewac wolania o zalegalizowanie zoofilii, nekrofilii, pedofilii itd. Przesadzam? Wcale nie - bodaj 2 lata temu w Holandii probowano walczyc o zalegalizowanie pedofilii, argumentujac to tym, ze pedofile z milosci do dzieci beda potrafili lepiej zadbac o "pociechy" niz niejeden rodzic.
|
Czy geje wyrządzają ci krzywdę? Pedofile dzieciom za to tak, więc nie ma co porównywać. Zresztą popatrz ile jest na świecie homoseksualistów, a ile zoofilów etc.
Cytuj:
Ps. Mamrotania homoseksualistow o niemoznosci dziedziczenia (bo nie sa malzenstwem, blablabla) to bzdury - zrobic testament i po problemie.
|
Nie wiem po co homoseksualiści kłócą się o dziedziczenia, jeśli do czasu śmierci prawdopodobnie i tak zmienią partnera czy coś...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
Swoją drogą "Rzeczpospolita" za ten obrazek została bezlitośnie zgnojona przez różne "poprawne" media...
|
I słusznie. Samo porównywanie homoseksualizmu do zoofilii - bez przesady. O ile w homoseksualizmie można powiedzieć o miłości, wzajemnej relacji, to chyba nie powiesz swojemu pieskowi "Kocham cię Reksiu, a teraz cię przelecę". Już nie mówię o tym, że to w pewnym sensie gwałt na zwierzęciu (nie koniecznie musi chcieć), a już na pewno wyrządzanie mu krzywdy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragnit
witaj w klubie tez mam to w dupie 
|
Owned

@down: Hmm, na pierwszy rzut oka wyglądał jak ksiądz :< Ok, zwracam honor. A ślub cywilny między homoseksualistami nie jest dozwolony? Kiedyś oglądałem pewien serial, gdzie dwóch gejów brało cywilny, fakt że w USA, ale jednak.
Co do konstytucji - ciągle dodaje się jakieś "poprawki".