Zobacz pojedynczy post
stary 25-06-2009, 01:06   #468
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Konstytucja może się zmienić, zresztą nie musi to być małżeństwo, tylko coś zupełnie nowego. Dodam jedno - nie wiem po co geje chcą ze sobą brać śluby. Czy samo bycie ze sobą im nie wystarczy?
Oczywiscie, ze mozna zmienic, jednak ten argument mozna przytoczyc w legalizacji pedofilii czy okreslenia Polski jako kraju teokratycznego z przodujaca religia Latajacego Potwora Spaghetti.

Cytuj:
Branie prochów także nie jest standardowym zachowaniem gatunkowym, a jakoś za legalizacją marihuany jest sporo osób.
A mozesz podac przyklad, dlaczego nie jest takim zachowaniem? O ile wiem, to od tysiecy lat ludzie korzystaja z naturalnych (czyli wlasnie standardowych, nieudziwnionych) srodkow, by wspomoc wlasny organizm np. :
*w walce - wikingowie
*w obrzadkach religijnych - szamani itd
*w medycynie - jako lek, znieczulenie

Cytuj:
Czy geje wyrządzają ci krzywdę? Pedofile dzieciom za to tak, więc nie ma co porównywać. Zresztą popatrz ile jest na świecie homoseksualistów, a ile zoofilów etc.
Czy popierasz to konkretnymi danymi, czy to sa dane "na oko"? W kazdym razie, co w sytuacji, gdy dziecko zgodzi sie na kontakt seksualny z pedofilem - czy tez to uznamy za cos krzywdzacego dla dziecka? Nie ma sensu polemizowac, bo kazdy odchyl od naturalnego zachowania (czyli zwiazku kobiety i mezczyzny) jest zboczeniem - czasami niegroznym (homoseksualizm, wszelkie zabawy sado-maso itd), czasami groznym (nekrofilie, zoofilie itd).

Cytuj:
I słusznie. Samo porównywanie homoseksualizmu do zoofilii - bez przesady. O ile w homoseksualizmie można powiedzieć o miłości, wzajemnej relacji, to chyba nie powiesz swojemu pieskowi "Kocham cię Reksiu, a teraz cię przelecę". Już nie mówię o tym, że to w pewnym sensie gwałt na zwierzęciu (nie koniecznie musi chcieć), a już na pewno wyrządzanie mu krzywdy.
Nie wiem jak inni, w kazdym razie ja - nie zwracam uwagi na "aspekt duchowy" takich zwiazkow - w moim przekonaniu osoba X moze miec seksualna obsesje nawet na punkcie znakow drogowych, a nawet zywic do nich jakies uczucia. Jest mi to calkowicie obojetne, jesli nie musze ogladac czegos, co nie jest przyjmowane za normalne (a obecnie za "normalne" przyjmuje sie relacje miedzy kobieta a mezczyzna) - po prostu zboczenie to zboczenie.

Cytuj:
@down: Hmm, na pierwszy rzut oka wyglądał jak ksiądz :< Ok, zwracam honor. A ślub cywilny między homoseksualistami nie jest dozwolony? Kiedyś oglądałem pewien serial, gdzie dwóch gejów brało cywilny, fakt że w USA, ale jednak.
Co do konstytucji - ciągle dodaje się jakieś "poprawki".
Legalnosc slubow homoseksualnych zalezy od prowadzonej polityki panstwa - niektore je uznaja, niektore pozwalaja na ich zawieranie, niektore traktuja jako niedopuszczalne.