Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
To może od razu zalegalizujmy gwałt idąc Twoim tokiem myślenia.
|
Legalizujac roznego rodzaju dewiacje i tego mozemy sie spodziewac.
Cytuj:
Taaa, narkotyki wspomagają ludzki organizm... Nie wiedziałem, że zatruwanie samego siebie to standardowe zachowanie gatunkowe, ale teraz już WIEM.
|
A co jest w tym nienormalnego? Nawet zwierzeta stosuja roznego rodzaju "ulepszacze" :
1) Lemury i ochrona przed owadami
2)Jeze i ochrona przed pasozytami
3) Antylopy
4) Koka i Indianie
Cytuj:
Taa, tak jak te ladacznice do brały, żeby ujawnić jakąś "wizję" a potem padały trupem?
|
Co jakies "ladacznice z wizjami, padajace trupem" maja zwiazanego z szamanizmem i proba kontaktu z "bogami"? Musze przyznac, ze nie zrozumialem.
Morfina - alkaloid pochodzenia naturalnego (z opium), ktory stosowany jest w terapii przeciwbolowej badz przeciwbiegunkowej.
Konkludujac ta czesc wypowiedzi - nie masz pojecia, o czym mowisz.
Cytuj:
Po pierwsze - dziecko nie musi być w pełni świadome na co się zgadza. Bądź co bądź, wyrządza się temu dziecku krzywdę, bo nie jest jeszcze biologicznie przystosowane do tego.
|
W moim odczuciu nie kazda osoba homoseksualna musi zdawac sobie sprawe z tego, na co sie zgadza. No i taki najbardziej plytki kontrargument - a czy dupa jest przystosowana biologicznie do odbywania stosunku seksualnego?
Cytuj:
W takim razie ja nie zwracam uwagi na Twoją definicję naturalnego zachowania. Wierz mi, gdyby homoseksualistom chodziło tylko o seks, nie było by tych całych parad i innych działań, w końcu mogą się zabawiać w zaciszu własnych domów. Aspekt duchowy między hetero też jest raczej nikły, popatrz chociażby na panienki na autostradzie czy w burdelach.
|
Ostatnie zdanie z tej czesci wypowiedzi dobitnie pokazalo, dlaczego w takich sprawach nie powinno sie zwracac uwagi na "aspekt duchowy". Abstahujac - skoro homoseksualistom nie chodzi o ten "aspekt duchowy" wlasnie, to o co? Czy sa w jakis sposob dyskryminowani? Zabrania sie im wchodzic do urzedow, sklepow, kosciolow, czy nie moga objac stanowiska publicznego, wystepowac w telewizji? Pierwsze slysze, zeby homoseksualisci musieli walczyc o cos, co jest im zabronione.
Cytuj:
Obecnie. Wiele rzeczy kiedyś uznawało się "obecnie", ale się zmieniły. Zresztą jest to pojęcie względne - uważa tak większa grupa ludzi na świecie, czyli hetero.
|
Coz, mamy ukochana demokracje, w z definicji decyduje wiekszosc - wiec o co chodzi? Demokracja dobra, bo pozwala wybierac, ale zla, bo nie przechodza "nasze" (w sensie homoseksualistow) mniejszosciowe pomysly? Mowisz "obecnie" - jesli nie mozemy rozmawiac korzystajac z obecnej konstrukcji systemowej w Polsce, to co mamy brac pod uwage? Przyszlosc, przeszlosc?
@edit :
Cytuj:
Pewnie po prostu jestem niedoinformowany, ale powiedz mi proszę, jakie poważne skutki ma picie kawy (oczywiście porównywalne to śmierci i ciężkich chorób organizmu).
|
O Boze....to nawet na wikipedii jest napisane, jaki jest skutek przedawkowania kawy.