Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
A taka np. kawa nie wspomaga ludzkiego organizmu?
|
Pewnie po prostu jestem niedoinformowany, ale powiedz mi proszę, jakie poważne skutki ma picie kawy (oczywiście porównywalne to śmierci i ciężkich chorób organizmu).
Cytuj:
Wtedy nazywa się to gwałtem.
|
Pedofilia zazwyczaj kojarzy się z gwałtem na dziecku.
Cytuj:
Nikt chyba nie ma tu wątpliwości, że seks 30-latka z niemowlakiem to patologia i dewiacja. Ale seks 30-latka z dojrzałą płciowo 14-latką (który w Polsce jest przestępstwem!) patologią już nie jest.
|
No nie wiem czy ona jest biologicznie przystosowana. Oczywiście jest dojrzała płciowo, ale to nie znaczy, że seks może jej nie zaszkodzić.
Cytuj:
Oczywiście, że nie chodzi im o seks (kontakty homoseksualne zdepenalizowano już dawno temu). Chodzi o przywileje.
|
Nie wiedziałem, że w dzisiejszym świecie prawo do bycia normalnie traktowanym człowiekiem to przywilej. Czuję się zaszczycony (a może i nie).
Cytuj:
W starożytnej Grecji kontakty homoseksualne były jeszcze bardziej powszechne i akceptowane niż dzisiaj. Ale do cholery, nawet wtedy nikomu nie przyszło do głowy, żeby zrobić homoseksualne małżeństwa!
|
Wiele lat temu wynaleziono ogień. Ale do cholery, nawet wtedy nikomu nie przyszło do głowy, żeby podgrzać zupę na kuchence czy w mikrofalówce!
[quote]Dlaczego szef może cię nie przyjąć do pracy z powodu kwalifikacji, a nie może z tego powodu, że jesteś gejem? To dopiero dyskryminacja pracodawców./quote]
Z tego samego powodu, z jakiego promuje się akcję "Pełnosprawni w pracy". Czyli z takiego, że każdy ma prawo pracować.
Cytuj:
A to niech wejdą ze sobą w spółkę i nazwą ją "związek partnerski Kowalskiego z Kowalskim".
|
Po co pozywać innych do sądu, przecież można samemu wymierzyć prawo (ten sam tok myślenia).
EDIT:
Ashlon - nie wiedziałem, ze lemury i jeże to ludzie. Hmm...
Co do Indian - czy to koka tak działa, czy może po silnym uzależnieniu jej brak wywołuje okropne zmęczenie itp?
Cytuj:
Co jakies "ladacznice z wizjami, padajace trupem" maja zwiazanego z szamanizmem i proba kontaktu z "bogami"? Musze przyznac, ze nie zrozumialem.
|
A co mają szamani do homoseksualistów?
Już nie wiem w jakim kraju, ale faszerowano dziewice różnymi środkami, aby ułatwiały kontakt z siłami wyższymi, czego skutkiem była ich śmierć.
Cytuj:
Morfina - alkaloid pochodzenia naturalnego (z opium), ktory stosowany jest w terapii przeciwbolowej badz przeciwbiegunkowej.
|
Marihuana = Morfina? Nie wiem, naprawdę się na tym nie znam, ale jeśli ma to pozytywne skutki, to dlaczego jest zakazane?
Cytuj:
W moim odczuciu nie kazda osoba homoseksualna musi zdawac sobie sprawe z tego, na co sie zgadza.
|
Rozmawiamy o ludziach dorosłych, czy dzieciach?
Cytuj:
No i taki najbardziej plytki kontrargument - a czy dupa jest przystosowana biologicznie do odbywania stosunku seksualnego?
|
Chyba raczej głęboki :x Ale na temat, w stosunkach hetero też są "backdoory".
Cytuj:
Zabrania sie im wchodzic do urzedow, sklepow, kosciolow, czy nie moga objac stanowiska publicznego, wystepowac w telewizji?
|
Gdyby ogół wiedział, że dana osoba jest homoseksualna, to z pewnością by jej się zabraniało.
Cytuj:
Coz, mamy ukochana demokracje, w z definicji decyduje wiekszosc - wiec o co chodzi?
|
A czy ja się uskarżam? Mówię tylko, że tą większością są hetero (choć jednak niektórym z nich to nie przeszkadza), które nie dopuszcza do myśli czegoś do nich przeciwnego.
Tak myślałem....