Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Pewnie po prostu jestem niedoinformowany, ale powiedz mi proszę, jakie poważne skutki ma picie kawy (oczywiście porównywalne to śmierci i ciężkich chorób organizmu).
|
Poważnie obniża w twoim organizmie poziom magnezu a co za tym idzie innych makro i mikroskładników co w konsekwencji może prowadzić do skórczu mięśni poprzecznie prążkowanych w niektórych przypadkach także mięśni pop. prąż. serca, a to w konsekwencji do zawału.
Zawsze lepiej być doinformowanym.
Cytuj:
No nie wiem czy ona jest biologicznie przystosowana. Oczywiście jest dojrzała płciowo, ale to nie znaczy, że seks może jej nie zaszkodzić.
|
A i owszem ale bym spojrzał również na coś takiego jak dojrzałość psychiczna i przede wszystkim społeczna takiej 14-latki, o to chodzi chyba bardziej
Cytuj:
zrobić homoseksualne małżeństwa!
|
Według naszego prawa małżeństwo to związek mężczyzny i kobiety. TYLKO i wyłącznie, nie zapominajcie o tym!!
Związek 2 osób tej samej płci może określać mianem co najwyżej partnerstwa.
Cytuj:
Z tego samego powodu, z jakiego promuje się akcję "Pełnosprawni w pracy". Czyli z takiego, że każdy ma prawo pracować.
|
I w tym momencie już całkiem Cię kolego nie rozumiem. Najpierw bronisz tych z inną orientacja a później porównujesz ich do niepełnosprawnych. Tego to już całkiem nie kumam. Z tego co wiem w akcji "Pełnosprawni w pracy" niejako promuje się niepełnosprawnych na niektóre stanowiska bo z różnych względów na innych po prostu pracować nie mogą.
Moja opinia:
W żadnym wypadku nie powinniśmy odbierać osobom o innej orientacji seksualnej podstawowych praw do życia, wyznania, uczuć, pracy itp. Daje nam to konstytucja o którą nasi dziadkowie tak zaciekle walczyli i nie powinniśmy o tym zapomnieć.
Jednocześnie nie popadajmy w skrajność, aby nie było za kilka lat takiej sytuacji, że osoba odczuwająca tak jak 'matka natura' każe jest uważana za niemodną i staroświecką, co raczej nie nastąpi.
Dlatego nazywajmy rzeczy po imieniu: złodziej to złodziej, morderca to morderca, gej to gej, ty to ty, a ja to ja i tyle.
Nie dajmy się zwieść tanim argumentom i za normalność uznawajmy to co jest normalne a nasze sumienie niech będzie tutaj na straży sprawiedliwości.
Dziękuję i liczę na odpowiedzi.