Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Pewnie po prostu jestem niedoinformowany, ale powiedz mi proszę, jakie poważne skutki ma picie kawy (oczywiście porównywalne to śmierci i ciężkich chorób organizmu).
|
Ale o co chodzi jakby? Co mają do tego wszystkiego skutki zdrowotne? Chciałeś przykładu, że niektóre narkotyki mogą "wspomagać" ludzki organizm i się go doczekałeś.
Cytuj:
No nie wiem czy ona jest biologicznie przystosowana. Oczywiście jest dojrzała płciowo, ale to nie znaczy, że seks może jej nie zaszkodzić.
|
Dojrzała płciowo = dojrzała do seksu. Innej skali nie ma co stosować, bo może wyjść na to, że seks każdemu może zaszkodzić.
Cytuj:
Nie wiedziałem, że w dzisiejszym świecie prawo do bycia normalnie traktowanym człowiekiem to przywilej. Czuję się zaszczycony (a może i nie).
|
Jeszcze raz: to, że nie podobają mi się blondynki, to nie jest sprawa państwa, ani nikogo innego, i państwo nie ma prawa dyskryminować mnie za takie poglądy (a gejiści chcą homoseksualnych małżeństw, karania za "mowę nienawiści" itp...).
Cytuj:
Wiele lat temu wynaleziono ogień. Ale do cholery, nawet wtedy nikomu nie przyszło do głowy, żeby podgrzać zupę na kuchence czy w mikrofalówce!
|
Urojona analogia.
Cytuj:
Z tego samego powodu, z jakiego promuje się akcję "Pełnosprawni w pracy". Czyli z takiego, że każdy ma prawo pracować.
|
Ja pierdzielę, co mają do tego niepełnosprawni? Ja, jako pracodawca, chciałbym móc przyjąć/odrzucić pracownika na podstawie własnego widzimisię. Mogę odrzucić go za to, że na rozmowę kwalifikacyjną przyszedł w samej bieliźnie, mogę odrzucić za to, że nie ma odpowiednich umiejętności, ale jak chcę odrzucić go za to, że jest gejem, zaraz podnosi się wrzask, że jestem homofobem. (Inna sprawa, że firmy stosujące takie kryteria za długo by nie pociągnęły).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo
IM chodzi o przywileje ZWIĄZANE Z NORMALNYMI PRAWAMI HETEROSEKSUALNYCH PARTNERÓW (np. wspólne rozliczenia podatkowe). Oni nie chcą mieć więcej praw, chcą mieć tyle samo (nawet wielu homoseksualistów jest przeciwko prawie do adopcji).
|
No to kto im zabrania założyć spółkę i rozliczać się wspólnie?
Cytuj:
W tym wszystkim trzeba uważać, aby nie zaczęło akceptować poważnych odchyleń (ot, pedofilia)...
|
Ciekawe. Ja np. właśnie z tego względu, że pedofilia kwalifikuje się do chorób, również i homoseksualizm (który tak jak pedofilia jest zaburzeniem popędu seksualnego) do nich zaliczam.