Zobacz pojedynczy post
stary 25-06-2009, 17:31   #499
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CingCiong Pokaż post
Poważnie obniża w twoim organizmie poziom magnezu
Co można nadrobić przyjmując leki z magnezem lub inne produkty, które mają go dużo.

Cytuj:
A i owszem ale bym spojrzał również na coś takiego jak dojrzałość psychiczna i przede wszystkim społeczna takiej 14-latki, o to chodzi chyba bardziej
Lepiej to skasuj, bo oni zaraz jeszcze powiedzą, ze geje nie są dojrzali psychicznie czy coś.

Cytuj:
Według naszego prawa małżeństwo to związek mężczyzny i kobiety. TYLKO i wyłącznie, nie zapominajcie o tym!!
Związek 2 osób tej samej płci może określać mianem co najwyżej partnerstwa.
Czytaj inne posty plx.

Cytuj:
I w tym momencie już całkiem Cię kolego nie rozumiem. Najpierw bronisz tych z inną orientacja a później porównujesz ich do niepełnosprawnych. Tego to już całkiem nie kumam. Z tego co wiem w akcji "Pełnosprawni w pracy" niejako promuje się niepełnosprawnych na niektóre stanowiska bo z różnych względów na innych po prostu pracować nie mogą.
Po pierwsze - nie porównuję. [nawet jeśli, to co z tego, jeśli w tym temacie porównuje się geja do tibijczyka, grubego dziecka w okularach, zboczonego pedofila?]
Po drugie - Prawda jest taka, że pracodawca nie zatrudni osoby niepełnosprawnej, właśnie dlatego bo jest niepełnosprawna. Tak samo z homoseksualistami - nie zatrudni ich bo są homo. Podobnie jest z murzynami - bo mają czarną skórę. Niestety nie udowodnisz im tutaj rasizmu / dyskryminacji, bo co ci powie? Osoba się nie nadaje / nie ma miejsc i tyle.

Cytuj:
Jednocześnie nie popadajmy w skrajność, aby nie było za kilka lat takiej sytuacji, że osoba odczuwająca tak jak 'matka natura' każe jest uważana za niemodną i staroświecką, co raczej nie nastąpi.
Raz jeszcze - czytaj inne posty.[/quote]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kikuslav
Poza tym to jest błędne koło bo NIE DA SIĘ już przekazać ludziom, że homoseksualizm jest dobry.
Wystarczy przekazanie, ze homoseksualizm nie jest złem wcielonym.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kojotes
Ile jest dzieci wychowanych od wieku kilku miesięcy do 18 roku życia przez żyjącą razem, tą samą parę homoseksualną? Ile z nich jest systematycznie badanych przez psychologa, pod kątem orientacji seksualnej i wszelakich odchyłów?
Ktoś kilka stron wcześniej napisał, że jest kilka przypadków dzieci wychowywanych przez pary homo, pod ścisłym nadzorem psychologów. Ile - nie mam pojęcia, ale póki co nic z nimi nie jest. Co się stanie w przyszłości - tego nikt nie wie. Ale jakby iść takim tokiem myślenia (coś MOŻE mieć złe skutki w przyszłości, więc tego nie róbmy), to świat wyglądałby teraz zupełnie inaczej.

Cytuj:
Wychowywanie przez parę homo na pewno zaowocuje jakimiś skutkami ubocznymi.
Pewna jest tylko śmierć.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
Ale o co chodzi jakby? Co mają do tego wszystkiego skutki zdrowotne? Chciałeś przykładu, że niektóre narkotyki mogą "wspomagać" ludzki organizm i się go doczekałeś.
Jesteś pewien?
Ukryty tekst:
Cytuj:
Nie wiedziałem, że zatruwanie samego siebie to standardowe zachowanie gatunkowe, ale teraz już WIEM.

Gdzie tu jest pytanie o przykład pozytywnego działania narkotyków?

Cytuj:
Dojrzała płciowo = dojrzała do seksu. Innej skali nie ma co stosować, bo może wyjść na to, że seks każdemu może zaszkodzić.
Bullshit. Dojrzała płciowo oznacza, że po zapłodnieniu rozwinie się zarodek. Dojrzałości do seksu niektórzy mogą nigdy nie osiągnąć.

Cytuj:
Jeszcze raz: to, że nie podobają mi się blondynki, to nie jest sprawa państwa, ani nikogo innego, i państwo nie ma prawa dyskryminować mnie za takie poglądy (a gejiści chcą homoseksualnych małżeństw, karania za "mowę nienawiści" itp...).
Może zostawmy już sprawę gejistów w spokoju? Chyba było powiedziane już, że ich nikt nie lubi. Nie podobanie się =/= bycie dyskryminowanym (mocno powiedziane, ale chodzi o bycie ośmieszanym, wyśmiewanym, już nie wspomnę o agresji i groźbach).
Czy można porównać do siebie te dwa fakty: piszę na ścianie domu "Nienawidzę Wielkiegomanitu" i "Nienawidzę żydów"?

Cytuj:
Urojona analogia.
Podstawą tego tematu są urojenia.

Cytuj:
Mogę odrzucić go za to, że na rozmowę kwalifikacyjną przyszedł w samej bieliźnie, mogę odrzucić za to, że nie ma odpowiednich umiejętności, ale jak chcę odrzucić go za to, że jest gejem, zaraz podnosi się wrzask, że jestem homofobem. (Inna sprawa, że firmy stosujące takie kryteria za długo by nie pociągnęły).
Nie powiesz mi chyba, że po przejrzeniu świetnego CV (jesteś już pewien że go zatrudnisz) i ujrzeniu na samym dole dopisku "Jestem homoseksualny" taką osobę zatrudnisz (czyli "nagle" zmienisz zdanie). Jeśli jednak zatrudnisz, to ok.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tharion
Zaszkodzić? przez pare tysięcy lat 14stki wychodziły za mąż i hardo płodziły dzieci, więc oco kaman?
Ile żyła przeciętna kobieta będąc matką już w wieku 14 lat?
Ludzki organizm ciągle się zmienia (weźmy na ten przykład różnicę we wzroście). To że kiedyś była zdolna, nie znaczy że dziś też musi być. I nie bez powodu nie może uprawiać seksu w wieku 14 lat.

Cytuj:
Przedawkowanie kofeiny
Kawa nie składa się TYLKO z kofeiny. Marihuana to marihuana. Poza tym czy picie kawy dwa razy na dzień to przedawkowanie?

@down: Ręce opadają. Jakby "zapalenie skręta" raz w miesiącu nie miało negatywnych skutków, to nie byłoby zakazane. Picie kawy nie jest zakazane.

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 25-06-2009 o 17:46.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem