Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
To może wszechwiedzący Gonzo wytłumaczy, na czym polega różnica?
|
Jeśli Cię to interesuje, to zajrzyj do książek.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
Szkoda, że Gonzo nie pochwalił nam się nam sposobem, w jaki sposób homoseksualizm został skreślony z listy chorób. Poprzez głosowanie! Co już samo w sobie stawia tę szopkę o nazwie WHO pod wielkim znakiem zapytania...
|
Bez komentarza pozostawię Twoje zdanie, że WHO to szopka.
"W 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne uwzględniając nowe, lepiej zaprojektowane badania, usunęło homoseksualność z listy zaburzeń psychicznych i emocjonalnych. Dwa lata później, Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne podjęło uchwałę popierającą to usunięcie."
"Psychologowie, psychiatrzy i inni specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym, zgadzają się co do faktu, że homoseksualność nie jest chorobą, zaburzeniem psychicznym czy problemem emocjonalnym. Ponad 35 lat obiektywnych, dobrze zaprojektowanych badań naukowych wykazało, że homoseksualność, sama w sobie, nie wiąże się z zaburzeniami psychicznymi lub emocjonalnymi czy społecznymi problemami. Homoseksualność niegdyś była uważana za chorobę, ponieważ specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym i społeczeństwo dysponowali nierzetelnymi, opartymi na uprzedzeniach, informacjami."
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Milan ognia
We Francji nie ma problemu z kolorowymi? Nie wiem jakie gazety czytasz (o ile czytasz) ale chyba trzeba Cię wyprowadzić z błędu. Zamieszki rasowe to we Francji norma. Muzułmanie domagają się coraz to nowych praw w imię poprawności politycznej (jak im się odmówi to jest się rasistą). Ale to, że oni zaczepiają Białych, porywają Żyda i go torturują to nic takiego, na to przymyka się oko.
|
Może nie mam racji... Po prostu będąc we Francji nie zauważyłem większego problemu z "kolorowymi", wtedy ICH media też o tym nie trąbiły (Maj-Czerwiec 2008). Nasze media też jakoś o tym nie mówią. Gazety czytam sporadycznie, preferuję wp.pl.