Powiedz jeszcze że nie słyszałeś o Moleście Ewenement

Chada był na ich 1 płycie 'Skandal' , a jak chcesz przekonać się do chady to prosze
http://www.youtube.com/watch?v=eMk9mEZ5IOM
tu masz jego dissa z otóż tej płyty 'Proceder' do tego Chada nagrał w 03' płytę z pihem

, a nowa płyta jest naprawdę dobra

a jak słuchasz rapu 'ulicznego' to powiedz jeszcze czego ;p
ZHNN jest spoko , nie słyszałem o nim wcześniej ale kawałek z Hudym HZD (lubię go ;d) i chyba ssdi jest fajny (Brudna Polska)
btw dla tych co nie wiedzą to hudy hzd był w wieku 14 lat na kluczu hg

kawałek cudowny dzieciak

, a solo Hudego nawet dobre
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snopeczek
@up
często nie trafiasz w bit. pracuj. Staraj się dopasować wersy do bitu, czasem skróć, czasem przedłuż, pozamieniaj słowa. Płyń, poczuj go. I będzie dobrze  Może mimo wszystko trochę więcej życia.
|
otóż nie , żeby wyszło coś dobrego musisz z 'producentem' bity współpracować żeby wiedział co i jak dlaczego?
dlatego
"Jak masz gotowy tekst, napisany w określonej konwencji tzn. określona długość wersów i układ rymów, najlepiej jest zrobić bit pod tekst, ustawiasz bębny odpowiednio tak, żeby były w kluczowych momentach, gdy zachodzą rymy i/lub akcent... wg mnie ta opcja jest lepsza, niż nagrywanie do gotowego bitu, bo nigdy tekst nie podpasuje tak jakbyś chciał, ...dlatego najpierw wymyśl w jaki sposób chcesz zarymować tekst, w jakim tempie, a później zrób układ bębnów ,który pasowałby do tego a cała reszta już sama wyjdzie, ..zauważ, że kompatybilność tekstu do bitu zależy wyłącznie od bębnów, długości pętli i tempa..."
potem nagrywasz w swoim tempie , podkładasz snary (bębny xd?) , a pod reszte leci sampelek/petla i masz majstersztyk
mam nadzieje że komuś to pomoże