Zobacz pojedynczy post
stary 26-06-2009, 21:44   #588
kleofast
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 12 2007
Lokacja: wwa

Stan: Początkujący
Profesja: Elite Knight
Świat: Astera
Poziom: 118
Poziom mag.: 7
Domyślny

Powiedz jeszcze że nie słyszałeś o Moleście Ewenement Chada był na ich 1 płycie 'Skandal' , a jak chcesz przekonać się do chady to prosze

http://www.youtube.com/watch?v=eMk9mEZ5IOM
tu masz jego dissa z otóż tej płyty 'Proceder' do tego Chada nagrał w 03' płytę z pihem , a nowa płyta jest naprawdę dobra a jak słuchasz rapu 'ulicznego' to powiedz jeszcze czego ;p

Cytuj:
ZHNN
ZHNN jest spoko , nie słyszałem o nim wcześniej ale kawałek z Hudym HZD (lubię go ;d) i chyba ssdi jest fajny (Brudna Polska)
btw dla tych co nie wiedzą to hudy hzd był w wieku 14 lat na kluczu hg kawałek cudowny dzieciak , a solo Hudego nawet dobre

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snopeczek Pokaż post
@up
często nie trafiasz w bit. pracuj. Staraj się dopasować wersy do bitu, czasem skróć, czasem przedłuż, pozamieniaj słowa. Płyń, poczuj go. I będzie dobrze Może mimo wszystko trochę więcej życia.
otóż nie , żeby wyszło coś dobrego musisz z 'producentem' bity współpracować żeby wiedział co i jak dlaczego?
dlatego
"Jak masz gotowy tekst, napisany w określonej konwencji tzn. określona długość wersów i układ rymów, najlepiej jest zrobić bit pod tekst, ustawiasz bębny odpowiednio tak, żeby były w kluczowych momentach, gdy zachodzą rymy i/lub akcent... wg mnie ta opcja jest lepsza, niż nagrywanie do gotowego bitu, bo nigdy tekst nie podpasuje tak jakbyś chciał, ...dlatego najpierw wymyśl w jaki sposób chcesz zarymować tekst, w jakim tempie, a później zrób układ bębnów ,który pasowałby do tego a cała reszta już sama wyjdzie, ..zauważ, że kompatybilność tekstu do bitu zależy wyłącznie od bębnów, długości pętli i tempa..."
potem nagrywasz w swoim tempie , podkładasz snary (bębny xd?) , a pod reszte leci sampelek/petla i masz majstersztyk
mam nadzieje że komuś to pomoże
16:01 Bejc [74]: KTO NIE TWIERDZI ZE PL JEST THE BEST TEGO WYZWE NA POJEDYNEK PIESZY LUB KONNY ( BRON DO WYBORU ) !!!!!!1111111111111111

17:03 Bejc [74]: no co
17:03 Bejc [74]: krzyzakow czytalem
17:03 Bejc [74]: i tak tak bylo

10:23 Oskar Wielki Knight [118]: grozisz mi?
10:23 Shamshin [99]: no groze

Ostatnio edytowany przez kleofast - 26-06-2009 o 22:12.
kleofast jest offline   Odpowiedz z Cytatem