Zobacz pojedynczy post
stary 29-06-2009, 19:46   #708
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 146
Rocket Slayer ma numer GG 9457986 Send a message via Skype™ to Rocket Slayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Rozumiem chodzenie w każdy piątek na mszę, czy coś, ale jedzenie mięsa? Wciąż nie wiem, co to ma co czyjejś śmierci.
Jest to tradycja. Wspominamy w ten sposób śmierć Chrystusa, oddajemy mu cześć. Cześć można oddawać na wiele sposobów.
Cytuj:
Nie. Po prostu lubię jeść mięso.
Wiesz dobrze, że nie o to mi chodziło.
Cytuj:
(nie, że ktoś sobie zmarł i dlatego nie jemy, wtf)
"ktoś sobie" - uraziło mnie to w tym momencie (domniemam, że cię to nie obchodzi), lecz grzecznośc chyba nakazuje szacunek do pewnych rzeczy?

Cytuj:
1. Po co Bóg stworzył drzewo, z którego nie można jeść?
Może to była próba? Próba, która coś ludzkości miała pokazać?
Cytuj:
2. Po co Bóg uczynił mięso smacznym, skoro człowiek miał się żywić tylko roślinami.
Piotrowi bodajże objawił się Jezus i przemówił "zabijaj i jedz"
Swoją drogą - nie wyobrażam sobie przy takim zaludnieniu Ziemi aby wszyscy żywili się roślinami O.o

DZWONIĘ PO KSIĘDZA BY ZROBIŁ ACCA NA F.T.PL

Swoją drogą - czemu nikt tutaj nie kwestionuje Chusty z Manopello, Całunu Turyńskiego, przemiany we Włoszech, Egzorcyzmów, czy tych uzdrowień?

@down
Cytuj:
A więc już od samego początku Bóg wątpił w ludzi? Dziwne, że posiadając moc nieskończoną stworzył istotę niedoskonałą. Bóg jest także ojcem zła (stworzył węża, który był zły).
To był JEGO plan, jakiś cel w tym musiał być. Co to za sens tworzyć istoty doskonałe, skoro nie mogłyby się uczyć, doświadczać pewnych rzeczy?
Cytuj:
Wątpię, czy Bóg miałby w planach, aby ludzka cywilizacja tak się rozrosła. I chyba dzisiejszego świata też sobie tak nie wyobrażał.
Nie przyszło ci na myśl, że On jest wszechmocny, wszechwiedzący? Może nie istnieje dla niego takie pojęcie jak czas? Według mnie wszystko zostało rozplanowane.

Podoba Ci się ta pszczyla? Może chcesz jej wystawić 10 na fotce.pl?

Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 29-06-2009 o 20:26.
Rocket Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem