Zobacz pojedynczy post
stary 30-06-2009, 17:48   #777
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
@Nari: Dlaczego takich gejów prędzej da się zaakceptować?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos Pokaż post

Katolik nie akceptujacy jak sam twierdzi "dobrego" człowieka, tylko dlatego że jest gejem? Jesus, ta religia to naprawdę jeden wielki facepalm.
Źle mnie zrozumieliście. Uważam, że prędzej namówiłby/przekonałby mnie do zmienienia swoich racji ktoś kto prezentuje się w ten sposób w jaki prawdopodobnie prezentuje się w/w Żyd. Poza tym nie chodziłoby mi o akceptacje człowieka, ale jego skłonności i preferencji, które i tak toleruje, jeżeli kogoś takiego obchodziłoby moje zdanie.

Tak na marginesie, to z tego co wiem, Watykan, czy raczej krk nie ma nic do homo jako do ludzi, lecz do czynności przez nie popełnianych, przynajmniej takie jest jego oficjalne zdanie. Czyli krk nie potępia ludzi, zgadza się na taką miłośc pomiędzy, mężczyzną a mężczyzną, lub kobietą a kobietą, tylko nie podoba im się sposób jej wyrażania, który uważa za przeciwny ludzkiej naturze (wiązania kobieta=mężczyzna), zwłaszcza jeżeli tacy ludzie obnoszą się z tym publicznie, nakłaniając do swoich racji innych. Tylko nie pytajcie mnie co krk do życia prywatnego ludzi, to nie moja działka.

Może zabrzmi to żałośnie, ale nikt nie jest doskonały i każdy ma jakieś skazy, coś czego się wstydzi, lub też powinien się wstydzic, jakoś czuje się lepiej, gdy pomyślę, że Bóg istnieje i że to On to wszystko osądzi, a nie ja =), to tak pode drogą.

Ostatnio edytowany przez Nari - 30-06-2009 o 17:49.
Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem