Zobacz pojedynczy post
stary 01-07-2009, 18:41   #1
DK-LOG.911
Użytkownik Forum

DK-LOG.911's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
DK-LOG.911 ma numer GG 9863330 DK-LOG.911 ma login Tlenu gfos@tlen.pl
Domyślny Alistair Cropwell Quest

Alistair Cropwell - nie NPC, nie gracz. Osoba, która pozostawiła wiele zagadek wokół siebie. Kiedy się urodził - nie wiadomo. Wiadomo, że zmarł 943 r.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Królewskie Archiwa Egzekucyjne
Kara śmierci dla Alistaira Cropwella. Pierwotnie w służbie Jego Wysokości wysyłany w podróże badawcze, stracił zmysły i twierdził, że istnieje inne imperium poza naszym wspaniałym i jedynym. Z uwagi na jego zasługi został honorowo pochowany w cmentarnych katakumbach.
Ciekawostka: Jego drugi grób znajduje się w komnacie Ashfalora.

Quest jest na 80% aktywny. Nagrodą może być cokolwiek, ale przede wszystkim: wiedza.

Prawdopodobne działanie początku Questa

Czytając zapiski w zamku Tibianusa odnajdujemy tekst, który jest powyżej. Alistair Cropwell, kim on może być? Pytamy się wielu NPC, a oni milczą. Nagle Frodo przypomina sobie zagadkę, którą usłyszał w przeszłości:

Cytuj:
His grave to the south, the tree above, his soul in the shade.
Cmentarz przy Stolicy jest na południu kontynentu, rośnie tam drzewo, pod drzewem w cieniu jest Jego grób. Schodzimy pod cmentarz i znajdujemy Jego notatki.

Cytuj:
...dziwne rzeczy dziś ujrzałem! Potężne miasto, zamieszkane przez przerażające istoty. Mroczne rytuały, których powodów nie mogłem rozpoznać. Czy są oni przyjaciółmi czy wrogami? Nie mam pojęcia. Pozostanę w ukryciu, by ich obserwować... i jakie jest znaczenie tego Dziwnego Talizmanu, który znalazłem? Ten symbol wszędzie się tu pojawia, obawiam się, że ma moc siania zniszczenia w nieodpowiednich rękach.

Już tak długo jestem w podróży, że ledwo mogę przypomnieć sobie rysy twarzy moich bliskich. Czy mnie rozpoznają, czy będą mnie pamiętać? Jak zareagują na moje opowieści? Och, znów będę z nimi, znów będę spacerować po mieście...
Co możemy się dowiedzieć? Coś wspomina o Dziwnym Symbolu (strange symbol). Lecz co dale z questem? Co dalej należy zrobić?

Według Avariona z TORGA dawniej istniał quest, w którym nagrodą był Talizman. Razem z notatkami otrzymywaliśmy klucz 0008, którym otwieraliśmy pierwsze mieszkanie w Słonecznych Domkach (Sunset Homes) i w skrzynce była nagroda...

Quest został zmieniony z powodu łatwości wykonania. Ale dlaczego? Czyżby Talizman miał na prawdę jakąś moc? Czyżby quest był możliwy do wykonania?

Ostatnio edytowany przez DK-LOG.911 - 01-07-2009 o 20:17.
DK-LOG.911 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.