Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Wyjaśnij mi rolę boga w tym, że świat jest logiczny/spójny, bo takie mówienie, że skoro jest to na pewno to zasługa boga - naiwne, co najmniej. No chyba, że po prostu źle cię zrozumiałem.
|
Wyjaśnij mi rolę konstruktora zegarków w tym, że zegarek działa, jest logiczny/spójny, bo takie mówienie, że skoro jest to na pewno to zasługa zegarmistrza - naiwne, co najmniej. No chyba, że po prostu źle Cię zrozumiałem.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Są ludzie twierdzący, że dinozaury nie istniały, a skamieliny to próba wiary. Ciekawe, czy którykolwiek z uważających się za katolików tutaj odniesie się do tego argumentu jakoś sensownie.
|
To protestanci są kreacjonistami. W katolicyzmie prawdy rozumowe (naukowe) nie mogą, i nie stoją, w sprzeczności z prawdami religijnymi.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tharion
Więc - nie istniejącego, z definicji.
|
Więc dlatego się
wierzy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer
ja w tej kwestii jestem bardzo douczony bo rok o tym studiowalem  ba oprocz tluczenia indian tlukli tez katole ludzi na bliskim wschodzie  takze bedzie tego nawet wiecej niz 20 milionow
|
Ooo witamy znawcę!

Faktycznie, fanatyczni, żądni krwi katole najechali Bliski Wschód - a nazywało się to krucjatami, i były wojnami obronnymi.
Co do Mezoameryki, mała podpowiedź: ospa. Chyba znawca wie, co wywołała ona po pojawieniu się w Ameryce?
Aha, to ile w końcu katole wymordowały ludzi? 20 milionów - za mało. To może 100 milionów?