Zobacz pojedynczy post
stary 02-07-2009, 19:14   #827
Wielkimanitu
Zbanowany

Data dołączenia: 13 01 2009
Lokacja: Kraina zamków i jednego klucza...
Wpisy bloga: 25

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero Pokaż post
Wyjaśnij mi rolę boga w tym, że świat jest logiczny/spójny, bo takie mówienie, że skoro jest to na pewno to zasługa boga - naiwne, co najmniej. No chyba, że po prostu źle cię zrozumiałem.
Wyjaśnij mi rolę konstruktora zegarków w tym, że zegarek działa, jest logiczny/spójny, bo takie mówienie, że skoro jest to na pewno to zasługa zegarmistrza - naiwne, co najmniej. No chyba, że po prostu źle Cię zrozumiałem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero Pokaż post
Są ludzie twierdzący, że dinozaury nie istniały, a skamieliny to próba wiary. Ciekawe, czy którykolwiek z uważających się za katolików tutaj odniesie się do tego argumentu jakoś sensownie.
To protestanci są kreacjonistami. W katolicyzmie prawdy rozumowe (naukowe) nie mogą, i nie stoją, w sprzeczności z prawdami religijnymi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tharion Pokaż post
Więc - nie istniejącego, z definicji.
Więc dlatego się wierzy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer Pokaż post
ja w tej kwestii jestem bardzo douczony bo rok o tym studiowalem ba oprocz tluczenia indian tlukli tez katole ludzi na bliskim wschodzie takze bedzie tego nawet wiecej niz 20 milionow
Ooo witamy znawcę! Faktycznie, fanatyczni, żądni krwi katole najechali Bliski Wschód - a nazywało się to krucjatami, i były wojnami obronnymi.
Co do Mezoameryki, mała podpowiedź: ospa. Chyba znawca wie, co wywołała ona po pojawieniu się w Ameryce?
Aha, to ile w końcu katole wymordowały ludzi? 20 milionów - za mało. To może 100 milionów?
Wielkimanitu jest offline   Odpowiedz z Cytatem