Zobacz pojedynczy post
stary 08-07-2009, 03:49   #1086
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@Draggy

Grocix powiedział dokładnie to co ja bym powiedział. Spirala nienawiści i tyle. Wiem, że to jego opinia i ma do niej prawo, ale pisze to w taki sposób, że nie mogę jej zaakceptować. Z regóły jestem tolerancyjny na skrajne nawet poglądy, ale poprostu jak widzę człowieka piszącego o "honorze bycia białym" czy o "zydach co nam narzucaja religie" to nie wytrzymuje.

@Grocix

Nie dokońca rozumiem twoje stanowisko. Ja nie "dobudowuje" sobie wiary, po prostu w pewnych kwestiach nie zgadzam się z oficjalnym stanowiskiem krk, to tyle. A co do moich przekonań religijnych, to nie jest tak, że ja (użyje przykładu, o którym rozmawialiśmy) mówię, że Bóg daje równą szansę wszystkim ludziom, tylko mówię, że ja tak to sobie wyobrażam. Podsumowując, nie tworze sobie nowych przykazań, nie zmieniam dat świąt itd. a jedynie mam nieco inne stanowisko światopoglądowe niż Kościół, który mnie reprezentuje, oraz czasami nieco inne wyobrażenie Boga niż to zawarte w Biblii (no, tu akurat znalazł się niechlubny wyjątek).

Co do papieża, nigdy nie twierdziłem, że jest kimś więcej niż człowiekiem, więc nie wiem po co to napisałeś. Jeśli chodziło Ci o napisanie, że papież nie jest wysłannikiem woli Bożej, to w tym momencie natrafimy na ścianę między naszymi przekonaniami i nie mamy po co dalej wkręcać się w ten temat. Chociaż trzeba przyznać, że głowami Kościoła bywali różni ludzie, którym na władzy zależało bardziej niż na szerzeniu woli Bożej. Ale co mogę powiedzieć, niezbadane są wyroki Boskie : )

Pozdro
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem