Zobacz pojedynczy post
stary 09-07-2009, 18:13   #355
Ronaldinho999999
Użytkownik forum

Ronaldinho999999's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2007
Lokacja: Legnica

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 30
Poziom mag.: 34
Ronaldinho999999 ma numer GG 6673807
Domyślny key logger

Otoz mam pewien problem: Mam na komputerze key loggera jestem tego pewien poniawaz juz moje 2 konta zostaly schackowane a w poradniku wyczytalem:
"3. Teraz przydałoby się usunąć keyloggera z komputerka. Naciśnij CTRL+ALT+DEL i poszukaj tam nazwy pliku, która jest podejrzana (nie rób tego, jeżeli nie znasz swojego komputera i programów otwierających się przy autostarcie), jeżeli coś takiego znajdziesz, Zakończ Proces (w Win9x Zakończ Zadanie), odszukaj go w komputerze i skasuj!
Nazwy często są bardzo chytrze wymyślone przez twórców wirusów i programów tego typu, często kamuflują się w systemie. Przykładem może być nazwa WINL0GON - zapisany jako Winlogon jest on ważnym składnikiem systemu Windows XP, jednak napisane przez 0 (zhttp://images.tibia.pl/forum/images/editor/separator.gifero) jest po prostu robalem. Na robale poradzą tylko specjalne szczepionki.
Niektóre programy nie są widoczne jako aktywne procesy po naciśnięciu CTRL + ALT + DEL. Pomocnym w takich przypadkach staje się program HijackThis - http://www.spychecker.com/program/hijackthis.html - włączamy go, następnie wybieramy opcję Do a System Scan only i znajdujemy tam podejrzane pliki. Jeżeli coś takiego się trafi, zahaczamy "ptaszkiem" pole obok niego i wybieramy Fix. Następnie wchodzimy do folderu, w którym ma znajdować się śmieć i kasujemy go."
Tak wiec prosze o pomoc bo nie wiem ktory z programow to keylogger
Oto programy:

(uzytkownik Jedza to ja, moj brat instalowal windowsa ;p)
Z gory Thx
EDIT:
Daje jeszcze screena podejzanych programow ktore mi pokazuje po skanowaniu hijackthis:

2 EDIT:
Zastosowalem sie do poradnika:

A ten plik "WinCE3*****" pierw w hijackthis zaznaczylem go i kliknolem fix checked a potem wyszukalem go na kompie, usunolem i oproznilem kosz. Czy to juz koniec problemu z keyloggerem?

Ostatnio edytowany przez Ronaldinho999999 - 09-07-2009 o 18:51. Powód: ...
Ronaldinho999999 jest offline   Odpowiedz z Cytatem