Zobacz pojedynczy post
stary 12-07-2009, 15:18   #20
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Setikus Pokaż post
53 lvl - Knight - PVP - SKILL 68/65 FACC
Full EQ - 780k w banku. [kasa nie gra roli]

Moje pytanie -
Gdzieś przeczytałem, że od Tibii 8.xx nie trzeba skillować bo skille nie mają dużego znaczenia.

Czy w moim przypadku musze skillować ? Czy moge EXPIĆ.
Na czym expić ?
Jakie miasto dla Knighta FACC będzie najlepsze. [myśle, że Venore]
Jak skillować to gdzie ?

Nie trzeba skillować, ale jak się chce wydajnie ekspić i skutecznie bronić/walczyć pvp, to należałoby, szczególnie, że skille są strasznie niskie. Potrenuj najlepiej do 80, myślę, że wystarczy. Na non pvp to nie musisz skillować, bo nie walczy się z ludźmi tylko się expi, to na tym 100 lvl i tak będziesz miał +80/80 (oczywiście można też trenować i mieć skille 90/90 na 40 lvl, ale po co się męczyć aż tak?), ale na pvp trzeba czasami walczyć, a lepiej zadawać potężniejsze ciosy i przyjmować mniejsze obrażenia. Skille zawsze dają możliwość wydajniejszego expienia na silniejszych stworach. Miasto? Zależy na co chcesz polować- jak dragi i dl- Venore, dwarf guardy- Carlin/Kazo, PoH (na tym poziomie nieopłacalny)- Thais, Orc Fortress- obojętnie, zewsząd blisko, ale najlepiej Ab.

Na tych skillach możesz skillować jeszcze na rotwormach/minotaurach, na 75+ mogą być slime, a na 80-90+ cyklopy, ale najlepiej, skoro to pvp to na summonach zaprzyjaźnionego maga- najlepiej monk.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Promil Pokaż post
Jak nie masz pojęcia o tej grze i Twoje pytania są tak głupie że moge Ci tylko jedno podpowiedzieć.

Synu
Idź się lepiej pobaw ptaszkiem w wannie zamiast grać w tą gre.
"Synu", ludzką rzeczą jest błądzić, ale chamską obrzucać błotem oczekującego odpowiedzi bez jej podania. Jakby miał pojęcie o tej grze, to by się nie pytał, a, że nie ma to się pyta i ma do tego prawo. Widzę, że na tym forum sami PRO, a w co 2 poście czytam porady typu "postaw se bota". Jak kupił postać to już jego problem, ale nie trzeba od razu z chamstwem wyskakiwać.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fanatyk Pokaż post
1. Kupiłeś postać - ok nic do tego nie mam, twoja sprawa.
2. Chcesz cheatować, niby też nie moja sprawa, ale jeśli ta gra nie podoba ci się na tyle, że nie chce ci się wszystkiego samodzielnie, powoli zrobić (bo mc to naprawdę spore ułatwienie I przyspieszenie) to po kiego chu** w ogóle ta postać kupowałeś? Nikt cię do gry nie zmusza.
Spoko, będzie cheatował to za miesiąc wlepią mu bana, i tak co miesiąc, do 3 razy sztuka. Pvp ma to jeszcze do siebie, że botterów się ubija dużo łatwiej i szybciej, także boty odpadają. A co do cheatowania, mnie się nie chce skillować, to nie skilluje, ale ja już mam odpowiednie skille, inni potrzebują wysokich skilli, ale im się nie chce, to cheatują, żeby później sobie pohuncić, ale to i tak im się nie opłaci.
Prawdopodobnie kupił postać tanio, chce ją wybocić na wysoki level i skille, a później sprzedać drożej, Polak potrafi.

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 12-07-2009 o 15:29.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem