Działa to na takiej zasadzie, że zawodnicy dostają punkty za prawdziwe mecze, np. za sam występ (jego długość), zdobyte bramki, asysty, obrony, czyste konta. Jeśli zawodnik gra u ciebie w pierwszym składzie, to otrzymasz te punkty, jeśli jest na rezerwie - nie. Nie pamiętam jak to dokładnie było w sytuacjach gdy dany zawodnik w ogóle nie wystąpił, ale albo dostawało się 0 pkt, albo liczyły się te od rezerwowego (jak jest na 100% w wypadku kontuzji). Jak pewnie zauważyłeś, jako bramkarzy wybrałem 2x zawodników z tej samej drużyny. Dlaczego? Ponieważ jeśli nie zagra jeden, to ten drugi musi na 100%, więc mam gwarantowane punkty. Podobnie zrobiłem w ataku. Obrońców najlepiej brać z drużyn z czołówki, bo po prostu tracą mało bramek (to też jest ważne przy bramkarzach). Pomocników wedle uznania, możesz na asysty (Fabregas?) jak i bramki (Gerrard). Najważniejsze jest, żeby byli to zawodnicy grający regularnie!
@Down
Automatycznie jesteś w lidze, która działa na innej zasadzie - co kolejkę masz rywala, wygrywa ten kto zdobędzie więcej pkt. Prywatne ligi po prostu sumują dorobek z całego sezonu. Ja nie pamiętam kodu forum :< Jestem w innej.
- Nie poważnie piszę się osobno. Ponieważ "nie" z czasownikami piszę się osobno. Rozumiem, że wam firefox błędy poprawia, ale nie można na niego liczyć w 100%.
|
Ostatnio edytowany przez AnonimowyPowrot - 12-07-2009 o 22:03.
|