Zobacz pojedynczy post
stary 16-07-2009, 12:19   #1424
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
a zeby nie bylo ujemnego przyrostu nalezy zrobic cos takiego ze jak rodzina ma 3 dzieci (wtedy jest 1 czlowiek na +) dostaje jakies ulgi od podatkow itp. itd. to by ludzi zachecalo do wiekszych rodzin
Paradoksalnie jest tak, że im bogatsze jest małżeństwo, tym zwykle mniej dzieci posiada. Często zaś ludzie, którzy ledwo wiążą koniec z końcem, zakładają wielodzietne rodziny. Jeśli kogoś i tak stać na dziecko, to wątpię, żeby ulgi podatkowe go dużo bardziej do niego przekonały. A dla człowieka, który zarabia grosze albo i nic, a żyje tylko z zasiłków, niższe opodatkowanie to tylko parę złotych więcej - zdecydowanie za mało, żeby utrzymać kolejne dziecko. Można rozdawać zapomogi, takie jak becikowe, ale czy to ma sens? Tutaj jest co na ten temat sądzę.
Zresztą, jestem przeciwny niepotrzebnemu komplikowaniu przepisów (w tym podatkowych), bo jak praktyka pokazuje, daje to jedynie pole do popisu dla cwaniaczków wykorzystujących luki w prawie i chciwych urzędników, którzy mogą za "opłatą" zinterpretować niejasne i zagmatwane przepisy na korzyść petenta.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Społeczeństwo ocenia się po tych typowych, przeciętnych, stereotypowych wręcz, ludziach. Bo chlubne wyjątki w postaci np. naprawdę przyjaznego araba z masą pozytywnych cech nie jest podstawą do oceny.
To fakt, ale trzeba takich ludzi poznać naprawdę wielu, żeby mieć podstawę do oceny. A nie "byłem w arabskiej dzielnicy, więc wiem już o nich wszystko"
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
*araby to brudasy...
Akurat bodajże Cejrowski stwierdził, że Arabowie dbają o higienę dużo bardziej niż my.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 16-07-2009 o 12:35.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem