Temat: nowy komputer
Zobacz pojedynczy post
stary 18-07-2009, 15:48   #9
Akahan
Użytkownik Forum

Akahan's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2008
Lokacja: W Polsce...

Stan: Na Emeryturze
Świat: Celesta
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Frapper Pokaż post
Tamten radeon co on tam napisal? Fakt, jest sporo nowszy. Ale nowe GF jedza radeony jak chca.
Jasne, jak porównujesz kartę za 400zł jaką jest 4770 do GTX 275/280/295, które kosztują około 1500zł to ok.
Cytuj:
E8xxx nie sa sepcjalnie drogie, wiec athlon odpada.
Athlon jest sporo tańszy, za około 300zł idzie wyłapać, a po oc wygrywa z E8xxx, które nie było są sporo droższe.
Cytuj:
owy zasilacz 560W wystarczy. Na zasilaczu sie nigdy nie oszczedza. A wymienilem to co, da przyzwoita wydajnosc za smieszne pieniadze.
450W Chiefteca, Crosaira by wystarczyła

A i żeby nie było sam mam E2200 i GF 9600GT, żeby nie było, że AMD fan ze mnie

Cytuj:
GeForce rox, Radeon sux (to tak z doświadczenia mówię - większąć gier jest pisana specjalnie pod karty nVidia).
Podaj mi lepszą kartę od 4770 za 400zł(nowkę), gdyż jest szybsza od swojego konkurenta cenowego jakim jest GF 9800GT(GTS 240 bo to jest ta sama karta tylko bios inny, czyli 8800=9800=GTS 240, a GTS 250 to jest to samo co GF 8800 GTS, oraz 9800GTX, nie ma to jak ludzi naciągać...), chociaż z pisaniem gier to fakt, ale ostatnio jest już lepiej, także stery się poprawiły. A prawda jest taka, że Nvidia od czasów GF 8xxxx, albo już nawet od 7xxx nie zrobiła nic nowego, ciągle podnoszą taktowania, dodają pixel shadery i jednostki ROP, ale jest to ciągle ta sama konstrukcja(od 2 lat żadnego postępu), a AMD pokazało chociaż coś nowego i swego czasu 4850 i 4870 sporo namieszały.
+ Ghoul : Najlepiej przed nim uciekać nawet na 30lvlu bo bierze nieco dużo hp, taktyką powinna być walka z dystansu i nie danie zapędzić się w jakąś pułapkę czy ślepą uliczkę... Polecam summony Monków lub Fire Devilów. Co do lootu to Life Ring czy Brass Helmet nie są zbytnio opłacalnym sprzętem...

Ostatnio edytowany przez Akahan - 18-07-2009 o 16:07.
Akahan jest offline   Odpowiedz z Cytatem