Zobacz pojedynczy post
stary 22-07-2009, 09:42   #51
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wylansowany Pokaż post
@up
A ja w takie coś nie wierzę. Dlaczego? Bo wtedy musiałaby istnieć jakaś "siła wyższa", która zajmowałaby się tym. Bo to jest niemożliwe, żeby coś takiego jak ty opisałeś, było po prostu, samo z siebie. Wg mnie, wszystkie światy równoległe, inne wcielenia po śmierci itd. Muszą być związane z czymś większym, w co osobiście niezbyt wierzę.
Nie, nie musi. Dla mnie ma to takie wytłumaczenie. Kiedy świat się kończy, zaczyna się inny świat w którym nie ma warunków na nasze powstanie, ten się kończy i powstaje kolejny bez odpowiednich warunków i tak długo aż powstanie świat w którym my możemy istnieć, prawdę mówiąc to wystarczy żeby prędkość światła była o kilka m/s mniejsza to zmiany w naszym świecie byłyby ogromne, dlatego warunki dla tego świata z każdym razem muszą być idealnie takie same, ale w końcu nasz świat powstaje z nami i wszystko zaczyna się od początku. Jeżeli teoria z kończeniem i początkiem świata jest prawdziwa to oznacza, że tak się stanie i już .

W filozofii nie ma czegoś takiego jak nic - zawsze to nic coś zapełnia, nawet próżnia jest w pewien sposób zapełniona. Dlatego po końcu świata tworzy się nowy świat, żeby uniknąć tej pustki, nie wiem jak to dokładnie działa, ale mniej więcej tak.
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem