Zobacz pojedynczy post
stary 25-07-2009, 13:16   #41
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Puii Pokaż post
"Lol, bo za tym pikselem siedzi człowiek? Brak przyjaźni między graczami rodzi się jedynie z tego, że gracze to idioci, najprościej mówiąc. (ofc nie wszyscy, patrz link up)" - Rybzor

Nie ma czegoś takiego jak przyjaźń w grach RPG, jest
- Nienawiść(Jeden idiota bije drugiego idiotę)
- Naiwność (Jeden idiota jest nabierany przez drugiego idiotę i na tym traci)
- Zazdrość (Jeden 'przyjaciel' idiota bije drugiego 'przyjaciela' idiotę, bo drugi idiota ma przedmiot, którego pierwszy idiota nie ma)
// ok skip do pozytywnych ..
- Koleżeństwo(Jeden mądry wykorzystuje idiotę, idiota myśli że mądry jest fajny i tak zaczyna pracę czarnucha w tibii)
No nie oszukujmy się, więcej nie ma.
Sory men, ale się nie zgodzę. To, że czegoś nie doświadczyłeś, nie oznacza, że to nie istnieje. Ja od swojej strony mógłbym dopisać tam jeszcze kilka myślników tych bardziej pozytywnych.

Cytuj:
Przyjaźń nie istnieje, prędzej czy później sami się ojebią (sry za przekleństwo znów, nie miałem jak odmienić ukradną lol), albo pokłócą o byle bzdet,mówią że im dłużej się zna osobę, tym bardziej sobie pozwalamy na nią zlewać.
No nie specjalnie. Jakoś tak pod koniec 2004r/początek 2005 poznałem w tibii osobę, z którą rozmawiam niemal codziennie co dziś. Nie będę tutaj streszczał 5 lat naszej znajomości, bo nie ma sensu, ale można sobie wyobrazić, że dość zdążyliśmy siebie poznać, żeby nazwać tą osobę przyjacielem. Nie muszę chyba mówić, jakim zaufaniem ją darze, zapożyczając jej zarówno hasła do wielu gier/for i tym podobnych, jak i pożyczając większe ilości pieniędzy. No oczywiście działa to w obie strony. I nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogłaby mnie oszukać.

Reasumując: jeżeli ktoś nigdy nie doświadczył w tibii przyjaźni, z jakichś tam względów (charakteru/szczęścia), to oczywiście - ma prawo myśleć, że nie istnieje, dla innych jednak może wyglądać to nieco inaczej. Sprowadzanie relacji do tekstu "Przyjaźń nie istnieje, prędzej czy później sami się ojebią", pokazuje chyba tylko poziom w jakiego klatce zamknął się autor takich słów (no offence ofc), który jednak bądź co bądź, niestety jest adekwatny do poziomu większości tibijczyków, jednak właśnie z tych wyjątków (bo niestety trzeba je tak nazwać) tworzą się prawdziwe, pozytywne relacje.

@down
No, czyli zgadzasz się ze mną. "Przyjaźń w tibii" istnieje ; P. Zaprzeczasz sobie tamtym postem.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 25-07-2009 o 14:23.
Rybzor jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.