nie wiem czy to już było, ale wpadl mi do glowy pomysl (poza tymi noobskimi życzeniami jakie już napisalem;])
żeby bank był na prawdę bankiem a nie tylko przechowalnią pieniędzy i udostęniaczem ich w każdym mieście ze swoją filią;] bo to prawie jak depo;]
a mianowicie, żeby pieniądze w banku w jakis sposób procentowały (taka lokata

) - na pewno jakies właściwe limity zostałyby opracowane;]
tak samo pożyczki - jakiś limit debetowy ustalić i żeby ludzie potrzebujący w danym momencie kasy mogli ją spłacić później, chociaż myślę, że to znów by przypadło tylko dla PACCów, bo zastawem najlogiczniejszym jest domek;] no chyba, że jakiś NPC-komornik by się pojawiał w naszym dp albo przy nas i by zabierał wybrany przez siebie najcenniejszy nasz przedmiot pokrywający dług- czy to z EQ czy to wyjęty z naszych depozytów w różnych miastach;] ewentualnie najpierw ściągnie nam całą kasę należną jeśli po prostu zwlekaliśmy ze spłatą długu;] oczywiscie inne operacje bankowe jak choćby przelewy też mogłyby się pojawić - to nic nowego, bo można użyc parcela, ale byłoby to ciekawsze przelewać na konto, chociażby dlatego co napisałem wcześniej - konto i kasa na nim jest wszędzie tam gdzie bank