@up
Niedobry*
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aron Roar
@Tompior
Tak, regulamin forum odnosi się też do blogów ale czy słusznie?
|
Moim zdaniem jak najbardziej. Tak działa system w każdym (w miarę?) cywilizowanym organizmie społecznym. Podobnie jest z polskim prawem itepe.
Cytuj:
Wbrew pozorom my nie przebywamy na blogach dlatego że czerpiemy destruktywną przyjemność, lecz z powodu, że wytworzyła się tam bądź co bądź sympatyczna społeczność.
|
NO WAI.
Cytuj:
Nikomu poza blogami krzywdy nie robimy, a nawet na blogach zachowując się przyzwoicie nic złego nikogo nie spotka.
|
No tak, teraz przejdźmy do tej części posta, która zawiera trochę merytorycznej treści. Faktem jest, że sytuacja na blogach poprawiła się. Sądzę, że głownie za sprawą moderacji, która zauważyła problem i od jakiegoś czasu zaczęła zwracać na nie uwagę, oraz tych, którzy im takową na blogi zwracali (w tym np byłem ja). Jednak jak widać, moderatorzy oczekują wyższego standardu, chcą trzymać rękę na pulsie, kasując bezsensowne wpisy, czyniąc z blogów coś, co chociaż trochę je przypomina. Moim zdaniem nie warto pobłażać, zgadzać się na ustępstwa w tej kwestii itp, bo z biegiem czasu znowu zrobił by się tam szit, a cała praca modów poszła by na marne. Tak jest teraz, jest imo ok. Co prawda "bloggersom", którzy przyzwyczajeni są do pisania bezsensownych notek to nie pasuje, ale mam nadzieję, że z biegiem czasu przyzwyczają się do trzymania poziomu. (no chyba, że wcześniej moderatorzy sobie odpuszczą - w końcu nic nie trwa wiecznie).