Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2009, 10:27   #22
Bananowy_Korniszon
Guest

Domyślny

Tajemniczy przekaz od Irwina/likopa:
Cytuj:
Całkowicie zgadzam się z użytkownikami. Sytuacja, panująca na blogach, jest wręcz podręcznikowym przykładem złej współpracy miedzy kierownictwem, a Blogerami. Ci drudzy, spamują do entej potęgi, a moderatorzy wchodzą tam okazyjnie, tylko po to aby dać innym tzw. mass-bana, czasem także bez możliwości przeglądania forum normalnymi metodami ( Istnieje Prxoy ). Wg. mnie, powinniście zresetować swoje stosunki z bloggerami, nadzorować w.w sektor, oraz WARNOWAĆ użytkowników. Ban z tego co zauważyłem, zazwyczaj niczego nie uczy - po jego upłynięciu, user wraca i wciąż zachowuje się jak zachowywał. Poza tym, blogi przy wydarzeniach z światów, zakątku zapomnianym przez boga i moderatorów, to miłe, wręcz idylliczne miejsce, gdzie panuje poszanowanie zasad oraz ogólna harmonia. Śmieszą wypowiedzi ryby, który działał na dwa fronty - z jednej strony spamował jak inni, z drugiej - narzekał na zachowanie bloggerów na forum.
Moderatorzy powinni nie prześladować użytkowników, tylko dbać aby wymiana dyskusji nie przemieniała się w kłótnię czy pyskówkę, oraz doglądać czy przypadkiem forum nie zmienia się w 4Chana .

To co wyrabiacie z bloggersami, na tle tego co dzieje się na innych forach, jest po prostu groteskowe. Grupa osób zostaje zbanowanych, w tym parę chyba ,,przez przypadek", a tymczasem w dziale ,,fake'i" jakiś spamujący bot tworzy spam-linki. Zanim moderacja się tym zajęła, spokojnie minęły 3 dni. Po prostu, nie może być tak, że jakiś roztargniony moderator wchodzi na blogi po raz pierwszy w tym kwartale, po czym wszystkich banuje i nie zagląda tam przez następne pół roku.

Podsumuwując, moderatorzy powinni:
- Warnować userów, jednak bez przesady i zbytniej złośliwości ( wiem, że tutaj są pewnie osoby, które najchętniej zmieniłyby blogi w lej po bombie. Atomowej. ).
- Stworzyć stosowny regulamin dot. w.w działu
- Stale nadzorować blogi, oraz dbać o przestrzeganie na nich regulaminu. To dotyczy także słownego upominania userów. Co z tego, że komuś skasuje się notkę, a tymczasem ta osoba nawet nie wie za co?
Jakby co to popieram xP