Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2009, 11:38   #37
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Disciples II? Przecież ta skarb wśród klasyków =P. Niedługo wychodzi trzecia cześc, nie mogę sie doczekac.
Mam Bunt Elfow oczywiscie. Choc osobiscie uznaje Heroes III jako klasyk nad klasyki. Mam tez mniej znane tytuly, jak Duna 2000, Messiah, Delta Force (jedynka ofc, zabicie czlowieka przez postrzelenie w stope roxi mocno), do tego jakies Gunmetal, Warlords Battlecry, czy Worms Armageddon. Tak szczerze to chyba najnowsza gra jaka mam to i tak klasyk, bo Black & White 2.

Cytuj:
W DK grałem, w 1 i 2, dobrze być złym, ale szybko staje się to nudne.
W DK mam zlota edycje z edytorem map, wiec poza przejsciem kampanii jest dodatkowe kilka godzin zabawy. A DK2 pomimo ulepszonej grafiki i ciekawych nowych rozwiazan nie ma juz tego zawrotnego tepa jedynki. Stwory musza sie podniesc, otrzasnac sie, do tego ruchy np rzucania czarow sa tak powolne ze mozna isc na kawe i wrocic zanim ten czarnoksieznik wreszcie strzeli ta kula magiczna. To jedyne zastrzezenie jakie mam do tej gry. W jedynce wrzuciles mase stworow na wroga i byla sieczka, w DK2 celowali mniej w sieczke a bardziej w taktyke, co szczerze mowiac srednio im wyszlo. Stwory atakujace, broniace, okrazajace, wspomagajace, gdyby jeszcze wiedzialy w jakiej formacji stac...