Cytuj:
Disciples II? Przecież ta skarb wśród klasyków =P. Niedługo wychodzi trzecia cześc, nie mogę sie doczekac.
|
Mam Bunt Elfow oczywiscie. Choc osobiscie uznaje Heroes III jako klasyk nad klasyki. Mam tez mniej znane tytuly, jak Duna 2000, Messiah, Delta Force (jedynka ofc, zabicie czlowieka przez postrzelenie w stope roxi mocno), do tego jakies Gunmetal, Warlords Battlecry, czy Worms Armageddon. Tak szczerze to chyba najnowsza gra jaka mam to i tak klasyk, bo Black & White 2.
Cytuj:
W DK grałem, w 1 i 2, dobrze być złym, ale szybko staje się to nudne.
|
W DK mam zlota edycje z edytorem map, wiec poza przejsciem kampanii jest dodatkowe kilka godzin zabawy. A DK2 pomimo ulepszonej grafiki i ciekawych nowych rozwiazan nie ma juz tego zawrotnego tepa jedynki. Stwory musza sie podniesc, otrzasnac sie, do tego ruchy np rzucania czarow sa tak powolne ze mozna isc na kawe i wrocic zanim ten czarnoksieznik wreszcie strzeli ta kula magiczna. To jedyne zastrzezenie jakie mam do tej gry. W jedynce wrzuciles mase stworow na wroga i byla sieczka, w DK2 celowali mniej w sieczke a bardziej w taktyke, co szczerze mowiac srednio im wyszlo. Stwory atakujace, broniace, okrazajace, wspomagajace, gdyby jeszcze wiedzialy w jakiej formacji stac...