Temat: Reggae
Zobacz pojedynczy post
stary 03-08-2009, 12:51   #73
Kriptomer
Użytkownik Forum

Kriptomer's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2009
Lokacja: Syjon

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Realistyczny
Poziom: 63
Poziom mag.: 54
Kriptomer ma numer GG 2022607 Send a message via Skype™ to Kriptomer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Emcess Pokaż post
ej, reggae jest bardzo kozackie, ale do rapu to sie nie przyczepiaj : DD

ska? podoba mi sie tylko piosenka Enej - Ulice, takie bardziej ska klimaty, i z Olsztyna sa : D
a poza tym, na Jamajce nie jest tak kolorowo jak myslisz ze tam sobie jaraja, ogolnie maja zajebiscie itd. moze i jaraja, ale troche biedni sa... a tak w ogole... roots w polsce? : p ktos w polsce robi takie dobre roots?
tzn. moze ktos robi, ale niektorzy robia cos, o czym nawet Junior Stress nawinal "Chcial robic roots a wyszlo mu disco, nazwisko mial lecz na nic nazwisko..."

a stereotypy nt. kazdej muzyki sa bzdura, no moze jak wysluchalem jedna piosenke Behemotha z lyricsami to az mnie ciarki oblecialy ; ]

a tak ogolnie, ze sie spytam... czujesz sie rastafarianinem ? : s

aew, a na lascie widze ze Firmy sluchasz, hehe

Witaj bracie!
Postaram Ci się odpowiedzieć na kilka zadanych wyżej przez Ciebie pytań.
Co do Jamajki, Jamajka sama w sobie nie jest strasznie bogata, lecz nie jest tak źle np. jak w Somalii, a stereotyp że wszyscy chodzą upaleni przez całe życie jest błędny. Wiem że tak nie jest ( Co prawda nie byłem na Jamajce, lecz jest to logiczne ). Co do palenia sensimilli Jamajka ma też wiele zalet Zwróć uwagę na to że marihuana jest tam akceptowana w świetle prawa

W Polsce Izrael strasznie ( w 80% ) zalatuje roots a na dodatek np. Bakszysz, Gedeon Jerubbaal <- To już bardziej pod reggae podchodzi.

" a tak ogolnie, ze sie spytam... czujesz sie rastafarianinem ? : s "

Tak, czuję się rasta, tak jak Ty czujesz się być Polkiem ( bo zakładam że nim jesteś ) tak ja czuję się tym kim jestem Jedna rzecz mnie zaciekawiła

To na końcu " ... :s "

Przesyłam Ci bless gorący jak Afryka !

MOJE LAST FM
Kriptomer jest offline   Odpowiedz z Cytatem