Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
@Andrew
Nie wiem jaka jest dokładna definicja narkotyku, ale alkohol imo powinien być uważany za narkotyk.
|
Definicja narkotyku to środek psychoaktywny
zakazany przez prawo. Sprawdź w słowniku, zapytaj prof. Miodka.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Nie żadne debilne "alkohol to nie narkotyk" tylko przygotuj się, że z takim dałnem jakiego ty masz to ciężko ci w życiu będzie, tym bardziej jeśli wpadniesz w alkoholizm, Endrju.
|
W alkoholizm nie wpadnę, bo dużo już nie piję (kiedyś piłem więcej i szczezrze mówiąc za dużo kasy na to idzie), czasami wypiję piwko i to mi wystarcza.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snagoth
tutaj sie nie zgodze. Gdyby ktos poslugiwalby sie sensownymi argumentami przeciwko mj, zgodzilbym sie.(zreszta ze skutkami palenia sie zgadzam [tymi ktore oczywiscie na prawde istnieja]) Po prostu fakty pokazuja ze chociazby (w uproszczeniu calego tematu) alkohol czy nikotyna sa gorsze od mj, wiec ciezko w takim wypadku znalezc argumenty przeciwne.
|
Co to znaczy fakty, posługujesz się tylko statystykami, których jest dużo o alkoholu i nikotynie o narkotykach nie ma.
Więc kilka faktów:
Jedna na 4 osoby, które próbują marihuane sięga po coś mocniejszego.
95% trafiających do ośrodków uzależnień zaczynało od marihuany.
Poczytaj, ale oczywiście oni nie mają racji, bo nigdy nie próbowali.
http://www.rozumwysiada.pl/
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt
Np na wódkę?
|
Akurat tak się składa, że nie na wódę, a np na podróże.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Rozmowa w tym temacie była na przyzwoitym poziomie, dopóki nie pojawił się Andrew...
|
Dziękuję miło mi
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
Seksu też nie masz zamiaru spróbować?
Rozumiałbym takie obawy przy ćpaniu heroiny, czy innej metaamfetaminy, ale jest pełno bezpiecznych psychodelików, przy których zdrowy psychicznie człowiek może poczuć bardzo ciekawe doznania.
Tak jak nikt nie chce zostać prawiczkiem do końca życia, tak ja nie mam zamiaru pozbawiać się przeżycia jednego z najbardziej osobliwych doświadczeń, jakie może przeprowadzić człowiek.
|
Każdy ma inne granice. Ale nie można porównywać natuty (
seksu) do takich rzeczy jak ćpanie.
I jeszcze pozwolę sobie zacytować
Cytuj:
Prowadzenie samochodu pod wpływem alkoholu jest znacznie większym zagrożeniem niż po narkotykach
NIEPRAWDA! To jakby mówić, że gorzej jechać samochodem z niesprawnym układem kierowniczym, niż samochodem z niesprawnymi hamulcami. Kierowca pod wpływem narkotyków stwarza takie samo zagrożenie na drodze (a czasem dużo większe!), jak pod wpływem alkoholu. Przeczytaj koniecznie zakładkę na temat wpływu narkotyków na zdolność prowadzenia pojazdu, a dowiesz się jak jest w rzeczywistości. Nie bez powodu kodeks karny jednakowo surowo traktuje kierowców będących pod wpływem alkoholu i narkotyków.
|