Jasne, zauważyłem, że polaczki kochają się lansować WoW'em jakby to była jakaś prześwietna gra o_0... Nie rozumiem czemu ciągle przy słowie Tibia pojawia się u was WoW... To są dwie INNE gry, Tibia jest 2d, a wow 3d, więc co tu porówynywać? Gameplay zależy tylko i wyłącznie od was, a że 3/4 z was boci więc nie ma tego gameplayu i stąd płacz <cry me a river>...
Jeżeli nie podobają się wam zmiany, jeżeli nie gracie w tibie to co wy tu jeszcze robicie? Chcecie się lansować przed innymi użytkownikami, że gracie w WoW'a? Odsyłam na tibiacity.org i popatrzcie na komentarzy dot. newsów (o ile zrozumiecie

), tam nie ma płaczu, ludzie potrafią docenić zmiany. Nie można żyć przeszłością, ciągłe porównania najnowszej tibii do 7.6~ są zbędne, Tibia 7.6 NIGDY nie wróci... (chyba, że kolejny pretekst do lasnu ;o)
Czemu update trwa pół roku? Po CipSoft chce wszystko dopracować, jakby ktoś nie zauważył, w Tibii (ha w przecieństwie do Wowa) są książki i inne bajery naprowadzające na trop questu... Do tego, jak każdy może zauważyć, czasy są takie, że CipSoft stara się poprawić system pvp oraz profesji przez co każdy swój ruch muszą wielokrotnie przeanalizować...
I wiecie co? Podoba mi się, że updaty są co pół roku, człowiek chociaż może docenić nowość i to jest motywacja do gry...
@Sorbet
Nie zauważyłeś JEDNEJ, ale dużej różnicy między updatami Cip~ a Blizz~? Kiedy blizzard wydaje nowy patch jest np. otiwerana nowa insta (hail ulduar), ale ona po jakimś czasie jest zamykana BĄDŹ nie używana... Zajebisty fun robić taką inste jak sie wie, że ity są już dawno przeżytkiem i gdzie robi się ja już w chwile... Zauważ, że w tibii update z updatu nie wyklucza wcześniejszej aktualizacji co jest robione w wowie... WOW jest robiony pod doświadczonych graczy (niestety...), póki ktoś wbije 80lvl + złapie trochę doświadczenie minie z pół roku, a wtedy dużo fajnego może go ominąć...
@topic
Ciekawe się czytało ten artykuł, widać, że chcą aby społeczność Tibii zmieniła o nich zdanie