Zobacz pojedynczy post
stary 05-08-2009, 11:12   #26
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kicek Pokaż post
Jasne, zauważyłem, że polaczki kochają się lansować WoW'em jakby to była jakaś prześwietna gra o_0...
Czemu polaczki, i czemu lansować? Zresztą, fakty są takie, że WoW dąży do poziomu Tibii (dla casuali), a Tibia to WoWa (czego efekty są tragiczne). Skutek - obie gry schodzą na psy.

Cytuj:
Nie rozumiem czemu ciągle przy słowie Tibia pojawia się u was WoW...
Dlatego, że obie gry miały początkowo ogromny potencjał i szanse na sukces. I nie chodzi mi tu o sukces finansowy. Obie gry stają się łatwiejsze i skierowane do coraz to młodszych graczy, którzy potrzebują podbudować sobie ego.

Cytuj:
To są dwie INNE gry, Tibia jest 2d, a wow 3d, więc co tu porówynywać?
Inne? Czy są między nimi jakieś znaczące różnice oprócz tego, że są inno-wymiarowe, mają inną fabułę / moby etc?

Cytuj:
Gameplay zależy tylko i wyłącznie od was, a że 3/4 z was boci więc nie ma tego gameplayu i stąd płacz <cry me a river>...
No cóż najwidoczniej Cipsoft albo jest upośledzony, albo ma was w dupie, albo woli się zajmować nowymi grafikami liny i łopaty. Bo jakoś inne gry jako tako sobie z tym problemem poradziły.

Cytuj:
Jeżeli nie podobają się wam zmiany, jeżeli nie gracie w tibie to co wy tu jeszcze robicie? Chcecie się lansować przed innymi użytkownikami, że gracie w WoW'a?
Jest to forum publiczne, wielu użytkowników trzyma tu coś innego niż Tibia, np. OWioN.

Cytuj:
Nie można żyć przeszłością, ciągłe porównania najnowszej tibii do 7.6~ są zbędne, Tibia 7.6 NIGDY nie wróci... (chyba, że kolejny pretekst do lasnu ;o)
Oh, ależ to porównywanie jest właśnie niezbędne, żeby ujrzeć na własne oczy dokąd ta gra zmierza, a nie być zaślepionym, że będzie lepiej. Ludzie nie bez powodu się żalą, wiesz? I chyba tylko idiota czuje potrzebę lansowania się przed bandą, wybaczcie że się tak wyrażę, dzieciaków.

Cytuj:
Czemu update trwa pół roku? Po CipSoft chce wszystko dopracować,
Czyżby PK system był dopracowany? Bo spotkałem się z innymi opiniami. Zresztą nad czym tu pracować, proszę powiedz mi. Bo jakoś nie wyobrażam sobie zażartej dyskusji pomiędzy pracownikami Cipsoftu na temat "czy ten mobek ma się respić tu czy może 1 kratkę dalej".
Cytuj:
jakby ktoś nie zauważył, w Tibii (ha w przecieństwie do Wowa) są książki i inne bajery naprowadzające na trop questu...
Po 1. Gruba większość graczy albo zna quest na pamięć albo zagląda do spoilerów. Książki są tylko po to, żeby osoby odpowiedzialne za funsite'y mogły zamieścić zadowalający spoiler.
Po 2. Chyba nie grałeś w WoWa. Btw. czemuż to porównujesz WoWa do Tibii, mam się obrazić? ;<
Cytuj:
Do tego, jak każdy może zauważyć, czasy są takie, że CipSoft stara się poprawić system pvp oraz profesji przez co każdy swój ruch muszą wielokrotnie przeanalizować...
Hehe. Chcieć nie znaczy móc. W WoWie także nie ma balansu pomiędzy klasami, ale tam chociaż Blizzard wydaje swego rodzaju "wywiady" z członkami ekipy odpowiedzialnymi za klasy, gdzie można się dowiedzieć, jakie zmiany planuje się w przyszłości, do czego nasza klasa nadaje się w tej chwili, i inne interesujące info. A co daje Cipsoft? Historię powstania firmy, i info "Druid ma czar leczący. Sorcerer to potężny mag".

Cytuj:
I wiecie co? Podoba mi się, że updaty są co pół roku, człowiek chociaż może docenić nowość i to jest motywacja do gry...
Tylko musi być to coś, co można docenić. Nie gram w Tibię, ale z update'u na update coraz więcej ludzi się skarży, że wiele rzeczy im się nie podoba. Chyba ma to jakąś przyczynę? Poza tym "docenić nowość" można w pierwszym tygodniu update, a potem?

Cytuj:
Kiedy blizzard wydaje nowy patch jest np. otiwerana nowa insta (hail ulduar), ale ona po jakimś czasie jest zamykana BĄDŹ nie używana...
Naprawdę? Dziwne, nic mi o tym nie wiadomo. Po prostu takie coś jest rzadziej używane. A co z expowiskami w Tibii? Rzadko widzi się filmiki z expem w lokacjach ze starszych update. Nikt nikogo nie zmusza żeby ciągle robił nowe, tu już wszystko zależy od community.

Cytuj:
Zajebisty fun robić taką inste jak sie wie, że ity są już dawno przeżytkiem i gdzie robi się ja już w chwile...
Nie powiesz mi chyba że wielkim funem jest levelowanie nie wiadomo już który raz postaci? Albo nieskończone klepanie tych samych mobów? Taki jest los MMOG (Massive Multiplayer Online Grind), którym są i Tibia, i WoW (masz tą swoją rzecz która łączy te gry).

Cytuj:
Zauważ, że w tibii update z updatu nie wyklucza wcześniejszej aktualizacji co jest robione w wowie...
Wyklucza? To dlaczego mając 80 level mogłem wciąż odwiedzać insty z vanilla WoW? (aczkolwiek fakt, była to ciut strata czasu, ale w takim razie po co w Tibii chodzi się np. na Venore Dragon Lair? Przecież to już stare).

Cytuj:
WOW jest robiony pod doświadczonych graczy (niestety...),
I tu się grubo mylisz, nawet nie wiesz jak bardzo.

Cytuj:
póki ktoś wbije 80lvl + złapie trochę doświadczenie minie z pół roku, a wtedy dużo fajnego może go ominąć...
Wbicie 80 levela to kwestia 1,5 miesiąca, spędzając 2-3h przy grze.

Cytuj:
Ciekawe się czytało ten artykuł, widać, że chcą aby społeczność Tibii zmieniła o nich zdanie
Niestety to bezowocne. Cipsoft po prostu nauczył już społeczność Tibii, że liczy się ilość expa. A gdzie RPG?

@down: Ciągle ten sam błąd. Jakbyście myśleli, że cały Blizzard pracuje nad WoWem. Blizzard ma bardzo wiele projektów, w tym pewne MMO, do którego wysłał swoich najlepszych ludzi. Nad WoWem pracuje niewiele większa grupa niż Cipsoft. Chociaż... Wiadomo że dla Blizza lepsze i częstsze upy = więcej kaski, więc mają tą motywację. Dla Cip zarobek to tylko pewna ewentualność.

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 05-08-2009 o 11:29.
CytrynowySorbet jest offline