Zobacz pojedynczy post
stary 05-08-2009, 17:14   #36
Artheras
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 08 2009

Domyślny

Cóż moim zdaniem Tibia to wspaniała gra (a przynajmniej ją była do czasu, kiedy to zagrałem w Wow'a, ale nie będę tu porównywał tych dwóch gier, bo to największy błąd jaki można w tym temacie popełnić). Osobiście jestem wielkim fanem średniowiecznego fantasy, gier rpg i mmorpg i muszę powiedzieć, że Tibia jest naprawdę jedną z lepszych gier na świecie, z tych które tego tematu dotyczą. Podziwiam CipSoft za to, że samodzielnie stworzyli taką grę. Bo tu trzeba zauważyć, że jeśli skorzystali by z pomocy sponsorów, czy innych firm Tibia stałaby się drugim Wow'em. Jednak bez tego Tibia nigdy nie osiągnie tego co Wow, a czego ludzie tacy jak ja, którzy liznęli prawdziwego rpg fantasy, choćby grając w DnD wymagają.

W Tibię grałem dość długo i chętnie zagrałbym znów, ale wiecie jaki mam problem z tą grą? brakuje mnie w niej różnorodności, której na przykład nie brak w Wow'ie. Moim zdaniem CipSoft zamiast na każdym update'cie bawić się w poprawę wyglądu liny, czy goblina zainteresowałby się polepszeniem ścieżki rozwoju postaci... ups, przepraszam, nie można jej ulepszać, bo w Tibii takowa nie istnieje... Ale jednak widzę, że CipSoft chciałby zrobić coś tego typu w ich grze, między innymi po tym jak tworzą nowe grafiki, które są prosto z Dnd

Ale jak już wcześniej wspomniałem Tibia jest dobrą grą, jednak na dłuższą metę brakuje jej podstawy gatunku mmorpg. Ale z drugiej strony, aby to naprawić CipSoft musiałby dostać od kogoś zastrzyk gotówki, jak Wow i równocześnie zniszczyć to czym tak bardzo się szczyci "niezależność", która jak zauważyłem w ich wypadku jest mieczem obusiecznym.

Więc CipSofcie, albo zacznij zarabiać tak, aby chciało Ci się ruszyć dupę i zmienić coś wiecej niż wygląd domku w Carlin, albo skończ tą "daleką podróż", bo już dawno jesteś u celu.

P.S. Dyskusję wygrał CytrynowySorbet ;p
Artheras jest offline