Ale mnie denerwujecie ; p
Tak! EWENTUALNE zyski! Skoro tak napisał to chyba znaczy, że ich projekt jakoś wygląda, a do tego mają przemyślany koncept na zarabianie pieniędzy z płatnych kont. Oczywiście większe szanse, że się nie uda nic zarobić, ale teraz lekko wypromować stronkę z grą na własną rękę, zachęcić ludzi do rozpoczęcia gry (o ile jest interesująca to sami się zachęcą jeśli tylko ją zobaczą) i... no myślę, że zdobyć kilkuset użytkowników na ciekawy produkt to nie problem. A jeśli rzeczywiście gra jest dobra to znajdą się tacy co smsa wyślą (co to za problem zapłacić kilka złotych miesięcznie jak się ma kasę na koncie od rodziców lub nawet swoje jeśli ktoś jest doroślejszy, a lubi się pobawić przed komputerem?).
Potem dobije się jakoś do 1tys graczy i co? I to:
(załóżmy, że gra jest dobra i do pełnej rozrywki naprawdę potrzebne premium)
500 osób * 3zł= 1500
Przy dołączeniu grafika do teamu zarobek- pewnie 1/3 nie dadzą chociaż kto wie przy amatorskim projekcie- 200-400zł miesięcznie przez jakiś czas.
Załóżmy, że gra będzie rok na topie- czy to takie nieopłacalne ruszyć dupe i narysować kilka itemów i drzewek, mając możliwość zarobienia ~5tys.?
Może uznacie za szalone liczby, które tam powypisywałem, ale jak dla mnie są realne w pewnych warunkach. Pytanie tylko jaką wizję mają Ci dwaj twórcy gry(co z tego,w dobie internetu, że amatorzy ?) i jak wygląda cała ta gra. Osobiście grafikiem nie jestem, ale jak ktoś umie rysować to dlaczego z nimi nie porozmawiać i dowiedzieć się jak sytuacja wygląda?
|