Zobacz pojedynczy post
stary 07-08-2009, 21:54   #72
RedFOg
Użytkownik Forum

RedFOg's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2008
Lokacja: -unknow-

Profesja: Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Charin Pokaż post
Ale tego nie zrobią, bo nie zabija się kury, która znosi złote jajka. A CipSoftowi zależy na pieniądzach. Bardziej, niż na graczach-ale co ich oni obchodzą? Ważne, żeby płacili!

Zastanawiam się, czy ten poradnik ma jakiś sens. Ci którzy chcą utrzymać klimat chyba wiedzą jak to zrobić, a ci co nie chcą-i tak nie przeczytają. Jedynym dobrym pomysłem jest albo Nowa gra (mamy pewną wizję), albo nowa gildia zrzeszająca wszystkich graczy, którzy chcą mieć klimat. Z własnych doświadczeń wiem, że takie gildie zazwyczaj się rozpadają (niestety). Gry rzadziej, to też w mojej/naszej głowie/głowach knuje się wizja nowej gry.

Edit: Pierwsze co w takiej grze powinno się zrobić (przed wydaniem na rynek nawet) to zabronić spoilingu.
Jakby CIPSoftowi na kasie zależało to by po prostu abonament/mikropłatności wprowadził i oddał do dystrybucji firmą trzecim...

Tibia klimatu nie odzyska bo CIPSoft musi się dostosować do ludzi utrzymujących projekt. Czyli głównie dzieci ne0, n00bów, botterów itp. ...
Jedynym sposobem przywrócenia dawnego klimatu byłoby wyeliminowanie wszelkich n00bów. a tego zrobić się nie da...

ŻADNA gra MMO nie pozostaje wolna od n00bów. prędzej czy później idioci się dowiadują o niej i zaczynają grać... Szczególnie dotyczy to userów PL...

To czy Tibia będzie miała klimat zależy wyłącznie od nas. I jak chcecie go przywrócić to wio do tyrki...
RedFOg jest offline   Odpowiedz z Cytatem