Polska 78-82 Chorwacja
Fajny mecz, chociaz Katzurin to chyba jednak skonczony idiota. Dac Loganowi rozgrywac na ostatnie 2 minuty, kiedy wynik jest na styku... yea, right. Majac na lawie Koszarka i Szubarge. Bez problemow z faulami. Z widoczna dobra forma. Jak na ME tez tak to bedzie wygladac, to ja pierdole...
Gortat dwa oblicza - pierwsza polowa slaba, w sumie poza defensem w trumnie nic nie pokazal. Za to druga polowka... blok -> sprint pod drugi kosz -> alley od Koszarka = cud miod. Akcja meczu. MVP = Szewczyk. Dzisiaj zdecydowanie za duzo bylo grania Loganem. Skoro to byl sparing, to chcialbym, aby minuty rozlozyly sie na cala dwunastke mniej wiecej po rowno. Kikowski nie wszedl w ogole, Witka wszedl na pare sekund (co z tego ze trafil trojke w waznym momencie, skoro w obronie on nie istnieje. Nie na tym poziomie), Kitzinger tez tylko chwile i tez niezauwazalnie. Chylinski - stac go na wiecej. Ignerski - no ma chlopak reke do trojek ;ddd 1/8 niczego sobie wynik ;] Za duzo grania na obwodzie dzis bylo, ja nie wiem po co te sparingi, skoro w ogole nie probuja w nich grac zagrywek trenowanych na zgrupowaniu. IMO w meczach kontrolnych wiecej niz 10 oddanych rzutow za 3 = fail. A tu co? 27 oddanych za 2, 29 oddanych za 3. Wiecej grania na Gortata, wiecej grania na Szewczyka do trumny, moze jakies pick&rolle panowie rozgrywajacy? Mniej minut dla Wojcika, wiecej grania Dylewiczem. Generalnie ja to widze tak (starter, w nawiasie pierwszy zmiennik):
Koszarek (Szubarga) - Logan (Kikowski) - Ignerski (Roszyk) - Szewczyk (Lampe, Dylewicz) - Gortat (Lampe, Szewczyk, Wójcik) [na pozycjach 4-5 jest bardzo szeroki wachlarz rotacji, bo praktycznie zaden z nich nie jest na stale przypisany do ktorej z pozycji i moze grac zarowno jako PF, jak i C). I mamy turniejowa 12. Witka out, Skibniewski out, Chylinski out. Tak to imo na dzien dzisiejszy powinno wygladac.
|