Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon
Nie trzeba. Pomijajac moje osobiste poglady na rap, a w szczegolnosci na czesc tego gatunku muzyki tworzonego w Polsce (jesli muzyka mozna nazwac np. cos takiego - http://www.teksty.org/Hemp_Gru,Zemsty_nadejdzie_czas), w mojej poprzedniej wypowiedzi chcialem poruszyc wiekszy problem, jakim jest akceptowanie zachowan propagowanych przez czesc tworcow hiphopowej sceny muzycznej. No chyba, ze ktos uwazam iz zasadne jest pogardzanie czyjas praca (ktora de facto chroni mu tylek), albo np. niszczenie mienia publicznego, piszac na murach "JP100% CHWDP ELO GROZNI BANDYCI" - ciekawe, gdzie taka osoba pojdzie, gdy ukradna mu telefon badz samochod.
|
Wiesz, taki mało ogarnięty nastolatek jak ja, czytając ten tekst zespołu HG, zrozumiał, iż nie chodzi im o cały ogół policjantów. Można łatwo domyślić się, że jakiś ich znajomy, Kuba, został przez bandę sukinsynów zabity, którzy jakby nie patrzeć- mają ludzi chronić. Więc ich złość jest zrozumiała, przynajmniej wg mnie. Zespół HG znam jedynie z utworu 63 dni chwały, więc ogólnie ciężko ich ocenić. Zawsze pozostaję słuchać feela i dody, tam nad tekstem nie trzeba kombinować.
Jeżeli sądzicie, że rap jest taki jotpe100%, to powiedzcie, ilu z was ogarnia kim jest Eldo, Adam Ostrowski, zespół Fenomen, no i po trochu 52 Dębiec?