Zobacz pojedynczy post
stary 12-08-2009, 03:34   #121
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
Wiesz, taki mało ogarnięty nastolatek jak ja, czytając ten tekst zespołu HG, zrozumiał, iż nie chodzi im o cały ogół policjantów. Można łatwo domyślić się, że jakiś ich znajomy, Kuba, został przez bandę sukinsynów zabity, którzy jakby nie patrzeć- mają ludzi chronić. Więc ich złość jest zrozumiała, przynajmniej wg mnie. Zespół HG znam jedynie z utworu 63 dni chwały, więc ogólnie ciężko ich ocenić. Zawsze pozostaję słuchać feela i dody, tam nad tekstem nie trzeba kombinować.
1) Czy uwazasz, ze jezyk, ktory zostal uzyty w tym "utworze" przystoi jakiemukolwiek cywilizowanemu czlowiekowi? Duzo osob przeklina, ale uzyty jezyk przywodzi na mysl idiote.
2) Domyslam sie, ze znajomy Kuba szedl ulica - i nagle zaatakowali go zli policjanci. Zabili go, bo im sie nudzilo. Z pewnoscia nie lamal prawa!
3) Skoro uwazaja, ze jego smierc byla niesprawiedliwa - nic nie stoi na przeszkodzie, aby wniesc sprawe do sadu. Jak mozna rozumiec "Nasze życie jest i będzie hardcorem
Sprawimy by twoje stało się horrorem"? Zniszcza policjantowi dom, spala samochod? Ciezko to uznac za przenosnie.
4) Najsmieszniejsze jest to, ze wylewaja wielka zlosc w piosence za smierc kolegi, a pozniej trzaskaja na tym utworze kase. Godne pochwaly.
5) Zeby nie bylo - nie jestem przeciwnikiem hip-hopu. Jest wiele tworcow, ktorzy robia/robili naprawde ciekawa muzyke (ja sluchalem m.in Pokahontaz, Paktofonike, Kaliber44), ale to, co prezentuje HG i zespoly mu podobne jest zalosne. Nie chce nikogo obrazic, ale w mojej opinii to "cos" (bo muzyka tego nazwac nie mozna) utrzymuje poziom zenady, a osobom identyfikujacym sie z nimi naprawde wspolczuje - bo nie rozumiem, jak mozna byc tak ograniczonym.

Ps. Kilka cytatow zamieszczonych przez tepakow na youtube (do "zemsty nadejdzie czas"). Bez cenzury, w tagach hide :
Ukryty tekst:
Maradi1993 (5 dni temu) : CHWDP pierdole ich gdybym mógł bym pozabijał wszystkich jeden po drugim

Ukryty tekst:
twsklad (5 dni temu) :HWDP JEBANE KURWY

Ukryty tekst:
Lipensss :Akurat mnie kurwa dzisiaj zgarnely JP!!!!!!!

Ukryty tekst:
natalia14HWDP : odpierdol sie kutasie!!! nie komentuj czegoś na czym sie nie znasz!!!posłuchaj sobie leiej Verby albo Norbiego zajebany pajacu!!!

Jesli to nie sa debile, to naprawde nie wiem, gdzie to spoleczenstwo podaza.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.