Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk
Wiesz, taki mało ogarnięty nastolatek jak ja, czytając ten tekst zespołu HG, zrozumiał, iż nie chodzi im o cały ogół policjantów. Można łatwo domyślić się, że jakiś ich znajomy, Kuba, został przez bandę sukinsynów zabity, którzy jakby nie patrzeć- mają ludzi chronić. Więc ich złość jest zrozumiała, przynajmniej wg mnie. Zespół HG znam jedynie z utworu 63 dni chwały, więc ogólnie ciężko ich ocenić. Zawsze pozostaję słuchać feela i dody, tam nad tekstem nie trzeba kombinować.
|
1) Czy uwazasz, ze jezyk, ktory zostal uzyty w tym "utworze" przystoi jakiemukolwiek cywilizowanemu czlowiekowi? Duzo osob przeklina, ale uzyty jezyk przywodzi na mysl idiote.
2) Domyslam sie, ze znajomy Kuba szedl ulica - i nagle zaatakowali go zli policjanci. Zabili go, bo im sie nudzilo. Z pewnoscia nie lamal prawa!
3) Skoro uwazaja, ze jego smierc byla niesprawiedliwa - nic nie stoi na przeszkodzie, aby wniesc sprawe do sadu. Jak mozna rozumiec "Nasze życie jest i będzie hardcorem
Sprawimy by twoje stało się horrorem"? Zniszcza policjantowi dom, spala samochod? Ciezko to uznac za przenosnie.
4) Najsmieszniejsze jest to, ze wylewaja wielka zlosc w piosence za smierc kolegi, a pozniej trzaskaja na tym utworze kase. Godne pochwaly.
5) Zeby nie bylo - nie jestem przeciwnikiem hip-hopu. Jest wiele tworcow, ktorzy robia/robili naprawde ciekawa muzyke (ja sluchalem m.in Pokahontaz, Paktofonike, Kaliber44), ale to, co prezentuje HG i zespoly mu podobne jest zalosne. Nie chce nikogo obrazic, ale w mojej opinii to "cos" (bo muzyka tego nazwac nie mozna) utrzymuje poziom zenady, a osobom identyfikujacym sie z nimi naprawde wspolczuje - bo nie rozumiem, jak mozna byc tak ograniczonym.
Ps. Kilka cytatow zamieszczonych przez tepakow na youtube (do "zemsty nadejdzie czas"). Bez cenzury, w tagach hide :
Jesli to nie sa debile, to naprawde nie wiem, gdzie to spoleczenstwo podaza.