Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
So true ; )
@Ulrikk: Znam jedną piosenkę 52 Dębiec i ma ona zaszczytne miejsce na moim Zenku - jako jedyna, poza paroma Eminema, piosenka hip-hopowa (/rapowa, nie znam się).
@Albertus: widzisz, ludzi, którzy sobie spokojnie żyją, takie nieprzyjemności nie spotykają. Nigdy nie byłem na komisariacie, spisany byłem raz, dwa dodatkowe razy mi spisanie groziło.
|
a co powiesz na takie cos.
dobrych pare lat temu , spisano moich kolegow. (bardzo porzadni , dobre oceny , dobre rodziny (1 to wnuk burmistrza) itp. ) siedzieli pod blokiem i lepili balwana (bylo to naprawde dobrych pare lat temu) no i wokol caly snieg pozbierali i chcieli troszke zgarnac z samochodu ktory nalezal do rodzicow jednego z chlopcow , podjezdza policja i spisuja bawiace sie dzieci pod zarzutem "kradniecia sniegu" , do dzis dnia gdy rozmawiam z tymi kolegami placzemy ze smiechu wspominajac ta akcje , czy wedlug Ciebie takie zachowania policji sa normalne? i stawiaja ja w dobrym swietle? No do dzis dnia Ci koledzy mysla o policji jako o bandzie idiotow ktorzy nie maja nic lepszego do roboty tylko spisywanie za glupoty ( a oni nigdy nie sluchali Hip-Hopu bo od zawsze sluchali metalu i rocka ) wiec jak ta policja w kraju m byc szanowana ??? Jestem pewny ze w kazdym miescie znalazl bys z 15/20 podobnych histori ośmieszających policje.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Boże, ludzie, nie przesadzajcie już z tym "brakiem kultury"... Nie raz słyszałem babkę przy kasie klnącą, bo coś się popsuło, ktoś zapomniał kasy czy coś. I nie widzę bandy dzieci wołających "JE*AĆ KASJERKI!". Policjant to też człowiek, może być zestresowany, zdenerwowany, kląć też na was może (przemilczmy to, że jak znajomi powiedzą do ciebie "ty chuju" to się jakoś nie bulwersujesz).
A jak prowokujecie policjantów, co się zdarza pewnie w 99% przypadków "JP", to czemu tu się dziwić...
|
policja nie ma prawa klnac bo to jeden z zawodow tak jak ja to mowie panstwowych , powinni wykazywac kulture nawet jak ktos jest chamski. Wyobrazasz se ze premier albo sad wyzywa kogos od debili , ch*ow itp? (zreszta to tez sie dzieje ze politycy tak robia) ale tak byc nie powinno.