Zobacz pojedynczy post
stary 14-08-2009, 11:37   #36
Kosieq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 06 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Furora
Poziom: 50
Skille: 80/65
Poziom mag.: 13
Kosieq ma numer GG 10540113
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Akkorin Pokaż post
Z n-pvp można będzie przejść tylko na 1 serwer pvp i 1 pvp-e, tak bardzo ci to przeszkadza? To będą nowe serwery i nikt ze starych graczy na tym nie ucierpi. Jeżeli zaczniesz tam grę, to będziesz wiedział co tam może ciebie czekać.

Myślisz że CipSoft obchodzą oszuści kupujący kasę na allegro? Takie coś co opisałeś potrwa chwilę, później ceny na wszystkich światach wyrównają się i nie ma w tym nic złego.

Poza tym określając wszystkich, którzy skorzystają z tego systemu "dzieciakami" i "noobkami" tracisz szacunek w oczach dojrzałych userów.
Eee... nie zauważyłeś przypadkiem nutki ironii w moim poście? Chciałem ten pomysł ocenić pod kątem stereotypu typowego Tibijczyka - kilkunastoletniego dziecka, które jest nienawidzone przez 'lossy' i kradzieże. Nie znaczy to jednak, że mieszczą się w nim wszyscy. Dzięki Bogu są nadal normalni gracze, którzy będą korzystać z tego w ostateczności, świadomi konsekwencji.

Wiem także, że będzie po 1 świecie każdego typu, na który będzie można przenieść postać z dowolnego serwera. Mam nadzieję, że to będą specjalnie stworzone nowe światy, aby wszystkiego nie niszczyć.

Przechodząc do cen: Tak, nie pasuje mi, że ceny na światach będą równe. Może to będzie miało zaletę w postaci tego, że gdziekolwiek nie będę grał, będę wiedział ile kosztuje na przykład Blue Robe, albo Paly Armor, ale to się przyczyni do spadku ceny nielegalnego handlu monetą Tibijską, co w konsekwencji ułatwi grę dzieciom(jakby już nie miały łatwo).
Kosieq jest offline