Ja jestem na tak.
A oto argumenty:
1. Kazdy wie ze gra samemu nie ma sensu wiec zazwyczaj gra sie z kumplami z rl. Powiedzmy ze masz jakis 70+lvl i wyjezdzasz na kolonie masz, kare na kompa badz co kolwiek innego. wbijasz na kompa pierwszy raz od miesiaca a tu pisza do ciebie kumple ze oni graja na inym swiecie i maja juz 60+ lvl. I co?? Robisz nowego chara?? zaczynasz gre od poczatku?? Czy przenosisz sobie chara juz ze zrobionymi meczacymi questami, zarobiona kasa, eq itp?
2. Prz robieniu PIERWSZEJ postaci zazwczyja nic nie wiemy o Tibii a w kazdym badz razie nie za wiele. Na nick masz wplyw. Wiesz czym sie rozni male od female a serwerow masz ponad 60 do wyboru i dopiero po jakis paru miesiacach (tak bylo w moim przypadku) dowiadujesz jakie sa mniej wiecej czym sie roznia. Jakie sa ceny na wiekszosci swiatow, ile osob online rano i weiczorem, czy duzo pk, jaka narodowosc przewaza i wiele wiele innych NIEZBEDNYCH informacji. A za nim je zdobedziesz to wbijesz sobie ladny lvl i tu sie okazuje ze serwer masz do bani. I sie zastanawiasz. Zostajesz na serwerze meczac sie bo ci sie nie podoba czy mowisz sobie "q*wa rok grania psu w gardlo" i idziesz na inny serwer grac od POCZATKU. I teraz Cipsoft daje ci o wiele LATWIEJSZE rozwiazenie twojego problemu
3.Nikt nie lubi huntow. Chociaz kazdy wie ze wiekszosc osob powie sobie "HUNTED 4EVER" i nawet nie zapisze cie w VIPach. Ale trafiaja sie wyjatki. Spotkasz kogos komu podpadniesz i sie okazuje ze ma kolegow. I to nie byle jakich. Potrafia zjechac ci parenascie lvli w zaledwie kilka dni a ty nie zabawisz na expowisku nawet godziny bo i tak cie dopadna. I wtedy zmieniasz serwer. i wierzcie mi nikomu nie bedzie sie chcialo zmieniac serwa tylko po to zeby jedna postac "podreczyc"
wiecej nie przychodzi mi do glowy