Zobacz pojedynczy post
stary 14-08-2009, 20:51   #1536
Wielkimanitu
Zbanowany

Data dołączenia: 13 01 2009
Lokacja: Kraina zamków i jednego klucza...
Wpisy bloga: 25

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrew Pokaż post
Po pierwsze jeżeli broń jest dla każdego dostępna legalnie to łatwiej ją kupić nielegalnie
Cytuj:
Raz, że broń będzie powszechniejsza nielegalnie
Powiedz mi, jakim cudem? Czy wprowadzenie prawa jazdy (posługując się Andrzejkowym przykładem) sprawiło, że zwiększyła się liczba osób bez prawa jazdy?

Cytuj:
dojdą legalnie posiadane spluwy przez przestępców
Karanym raczej nie będzie się wydawać pozwolenia.

Cytuj:
bandyta ma tą przewagę, że wie kiedy ma napaść, a ofiara niekoniecznie jest na to przygotowana.
Cytuj:
No właśnie przy napadach jest używana i napadany obiekt ma mniejsze szanse na obronę
Wg Andrzejka "obiekt" wyposażony w broń ma mniejsze szanse na obronę?

Cytuj:
Podam przykład, niedaleko mnie dwóch kolesi kupiło sobie wiatrówkę i dla zabawy strzelali sobie do zakupów, które noszą, czy pchają w wózkach ludzie,. Jedną kobietę trafili w głowę, co prawda śrut przebił tylko skórę, a co by było gdyby takim dać dać broń na ostrą amunicję?
Kiedyś w telewizji było o dziadku, który walił z wiatrówki do dzieci bawiących się w piaskownicy, dajmy takim broń z ostrą amunicją.
Za zabójstwo z premedytacją - szubienica i tyle.

Cytuj:
Mylisz pojęcia wolności z daleko pojętą niezależnością, a raczej mieniem wszystkiego w dupie co nie jest bezpośrednio związane z Tobą.
To raczej Ty masz wypaczone pojęcie wolności. Lata niewoli swoje zrobiły.

Cytuj:
Myślę, że powrót do tematu homoseksualizmu byłby odpowiedniejszy.
Chyba dla Ciebie...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Ci mogą posiadać broń już teraz i często ją mają. Wystarczy pozwolenie, które dla takich osób (mogących uzasadnić potrzebę posiadania broni) nie stanowi problemu.
Szczerze to nie znam człowieka, który posiadałby broń. I nie, zdecydowanie przebłaganie urzędasa, by wydał nam pozwolenie, nie jest łatwe.

Cytuj:
Chyba oglądąłeś za dużo westernów. Nawet Billy Kid, czy inny znany rewolwerowiec, miałby problem z wyciągnięciem broni, gdyby bandyta mierzył mu w twarz.
A czy ja mówiłem o czymś takim?

Cytuj:
Zwiększa się tylko szansa, że właściciel zamiast stracić parę groszy, straci życie.
Najlepiej to zabrońmy ludziom bronić się przed bandytami. Wtedy i my nie stracimy życia, i przestępca będzie zadowolony...

Cytuj:
Ja nie wiem, czy za kradzież zasługuje się zaraz na śmierć
Fakt, ja to bym złodzieja chlebem i solą przyjął...

Człowiek pozbawiający wolności innych, sam się jej pozbawia.
Poza tym, nie nakazuję bezwzględnego zabijania włamywaczy.

Cytuj:
To znaczy tylko tyle, że nie kupili jej w sklepie. Mogli ją ukraść z tego sklepu, z pobliskiego magazynu (albo z niego ukradli ją handlarze), od sąsiadów - cała masa możliwości.
Cytuj:
Street/illegal source 39.2%
...Theft or burglary 9.9
...Drug dealer/off street 20.8
...Fence/black market 8.4
Tylko co z tego?
Wielkimanitu jest offline   Odpowiedz z Cytatem