Zobacz pojedynczy post
stary 21-08-2009, 00:33   #301
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Co do samej nienawiści do policji - ma to korzenie w PRLu. Wiadomo jak ZOMO się obchodziło z ludźmi. Wiadomo, że są policjanci zarówno spoko, jak i niezbyt. Tak samo jak kibice, dresy, metale itp. Ostatnio mojego tatę na parkingu przed CH zatrzymała policja (siedział w aucie). Dokumenciki i do połączenia z bazą. Oczywiście miała pełne prawo. Ale nikt nie lubi jak się go 40minut fiska z każdej strony bez powodu. Ja także nieraz zostałem zatrzymany bez powodu. Chyba, że powodem jest noszenie szalika klubowego w zimę. Kto widział moje zdjęcie ten wie, że do zbytnio rozbudowanych nie należe, także nie piszcie, że wyglądałem jak bandyta. Tak stanie na mrozie, aż sprawdzą Ciebie, Twój telefon, zadzwonią do szkoły denerwuje, szczególnie gdy ma się potem z tego powodu nieprzyjemności z powodu wizyty u dyrektorki (taka rutynowa rozmowa, dlaczego mnie fiskali). A zatrzymanie ponad 700 kibiców Legii? Owszem byli rozrabiający, ale może 50 osób, a nie całe 700. 36h na komendzie zdala od Warszawy nie jest zbytnio ciekawe. Gazem po oczach za to, że źle stoisz? Zatrzymanie 120 kibiców Lechii za to, że stali tam gdzie nie powinni? Stali, nie rozrabiali czy robili Bóg wie co. Możecie powiedzieć cóż - mieli pecha. Dlatego ja też mogę powiedzieć - cóż nienawidze ich (chociaż znajdują się też dobrzy policjanci (-: )

@Ashloon
Dla mnie jeżeli ktoś wstępuje do ZOMO czy ORMO musi sobie zdawać sprawę z tego, że te przepisy nie są zbyt sprawiedliwe. Komunizm jest ustrojem zbrodniczym toteż o jakim prawie my tu mówimy? Chyba nie o zapisach, że nic nie można, a jak już coś można to i tak można pójść za to siedzieć. Jest to ustrój który pochłonął najwięcej ofiar, także nie ma co porównywać tego do CBŚu. Jak ktoś doniesie na Ciebie do CBŚu, to najpierw jesteś sprawdzany, a nie łapany.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk

Ostatnio edytowany przez Parys - 21-08-2009 o 00:40.
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.