Zawsze polewałem, jak ludzie mają problemy, z sama wizją wygrania takich pieniędzy. Mówią "toż to same problemy" "to ryzyko" "bandyci, itd"...
Wiecie, że jeśli biedni ludzie wygrywają w Lotto to zanim dostaną kasę są badani psychiatrycznie i przygotowywani przez lekarza na otrzymanie takiej sumy pieniędzy? Dopiero gdy stwierdzą, że mogą im dać te pieniądze, wtedy je otrzymują.
BTW zrobiono kiedyś badanie... Zgadnijcie jaki % ludzi, którzy wygrali powyżej 1 miliona dolarów po dwóch-trzech latach od wygranej nie ma nic? 98%...
I zgadnij dlaczego Ty sam nie wygrywasz! Podpowiem Ci - jeśli masz przekonanie, że bogaci to złodzieje - nigdy nie będziesz bogaty, bo dla Ciebie bogaty=złodziej, a nie chcesz być złodziejem. Jeśli uważasz, że duże pieniądze to same problemy, że mafia, itd - nigdy nie będziesz bogaty. Sam siebie sabotażujesz... Dlatego nie mogę zrozumieć, po co ludzie, którzy tak na prawdę NIE CHCĄ wygrać tych pieniędzy wysyłają te losy... Okej, wiem... Chodzi o emocje... O tą nutkę dreszczyku w ich życiu...
Ciekaw jestem co zrobi wygrany z pieniędzmi i gdzie będzie za 5-10 lat od teraz... Nie byłbym taki pewien stwierdzenia, że wystarczy mu do końca życia, 148mln euro ciężko wydać, ale jak wiadomo ludzie są zdolni...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez niesmiertlenywojowniktibi
Ale to jest śmieszne, że prywatne firmy robią takie loterie, gdyby robiło je państwo to jeszcze by dziury budżetowe ładnie łatali.
|
Nie wiem jak to jest we włoszech, trzebaby pogrzebać, ale nasz totalizator sportowy Lotto należy w 100% do Skarbu Państwa, może dlatego nie ma sobie konkurencji...
Jakbym miał wybierać to osobiście wolałbym posiadać spory pakiet akcji Lotto... Dużo lepiej się na tym wyjdzie niż na graniu

Lotto to wielkie pieniądze, co z tego, że w kumulacji rozdają 40 milionów jak w międzyczasie zgarną za to 120 milionów?

Czy wiecie, że w godzinach losowania lotto, od 20 do 40% telewidzów ogląda właśnie Polsat? To jest od 2 do nawet prawie 5.5 miliona widzów! Ciekawe ile kosztuje 30 sekundowy blok reklamowy przed i po losowaniu
Kto jest ciekawy ile zarabia nasze Lotto? W roku 2008 przychód Lotto wyniósł 3.5 miliarda złotych, a zysk netto wyniósł prawie 260 milinów złotych. I to wszystko w "kryzysie" i przy dużych inwestycjach w 2008 roku. Bardzo podziwiam tą firmę i na każdą kumulację patrzę z ich punktu widzenia. To niesamowity mechanizm
A dla ciekawych co by można było zrobić z np. 40 milionami złotych, bankier.pl kiedyś zamieścił coś takiego, udało mi się to odgrzebać:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-...l-1859337.html