Zobacz pojedynczy post
stary 24-08-2009, 18:04   #9
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

z tego co ja wiem i czytalem. to

Hitler dawal wiele razy propozycje dla Polski wstapienia z nimi do sojuszu oferowali nam spokojna granice zachodnia i pomoc w walce z komunizmem , zydostwem i innymi takimi , itp itd. w zamian chcieli wolnych dostepow do koleji , drog itp. pomiedzy Niemcami a tym malym kawalkiem gdzie obecnie jest Warmijsko-mazurskie. Mial to byc tez pakt przyjazni pomiedzy politykami i panstwami. bylo tam jeszcze pare korzysci dla jednych i drugich. I wiem ze Ribbentrop przyjezdzal niejednokrotnie do Polski w latach 30 w sprawach tego paktu. Ale ostatecznie Polacy sie nie zgodzili dlatego Niemcy podpisaly pakt z Ruskimi i zaatakowaly Polske

Z tego da sie wywnioskowac ze Niemcy chcialy z nas zrobic nazistowskie panstwo (cos jak Bulgaria czy Rumunia )ktore mialo by byc z nimi w sojuszu. Mi sie wydaje ze Polacy nie zgodzili sie ze wzgledu na zydow ktorzy oczywiscie byli by wytepieni przez armie Polskie i Niemieckie wspolnie. Na co Polski rzad nie chcial wtedy dopuscic bo byli oni bardzo duza mniejszoscia no i wielu ich pewnie siedzialo w Sejmie.

Pomysl byl , ale nie doszlo do skutku , czy by bylo lepiej czy gorzej , jak by sie potoczyla ta wojna? to nie wiemy ; ale teraz mozemy sie tlyko domyslac.

Ruskie poprostu znalazly ze taki pomysl byl i to pewnie na swoja korzyść przekształcili , czyli tak jak zawsze.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"

Ostatnio edytowany przez Albertus - 24-08-2009 o 18:05.
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem