Zobacz pojedynczy post
stary 25-08-2009, 19:43   #398
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
o co ci chodzi?? kawior jadlem pare razy w zyciu. To ze ktos z moiej rodziny mial korzenie szlacheckie (dokladniej prababka miala ziemie w bialym i jakis dworek obok ale nie wiem bo nigdy z nia o tym nie gadalem ale jej komuchy zabraly) nie znaczy ze jadam kawiory itp. zyje na normalnym poziomie raz lepiej a raz gorzej i nie uwarzam sie lepszy od ludzi biednych bo z takimi mam do czynienia na codzien i wcale sie tego nie wstydze. Moja matka sama bieze nawet jakis zasilek. Wiec nie wiem wogle skad taka gadka?
Tak mnie ciekawi. Nie uważasz się za lepszego od ludzi biednych, albo inaczej, nie uważasz, że ludzie biedni są gorsi od Ciebie. To dlaczego według Ciebie gorsi są ludzie bogaci. Bo to bodajże Ty mówiłeś, że jak kogoś rodzice zarabiają powyżej sztucznie wymyślonej stawki czy chodzi do liceum, to nie zna życia i ogólnie jest, jak to pięknie określał Grzesiuk "Ciapciakiem".
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem