Tosty a'la Noradin
Składniki wymagane
2 kromki chleba tostowego
1 jajko
2 łyżeczki masła
2 plasterki cebuli
Składniki opcjonalne
2 plasterki pomidora
Ok. 3 plasterki mozarelli
Sposób przygotowania:
Chleb tostowy maczamy w jajku [rozbitym of cours],i czekamy aż wyschnie. Roztapiamy masło,i na patelni grzejemy tosty ale UWAGA! Nie pieczemy lecz ogrzewamy by wyszły nam miękkie i ciepłe. Wkładamy plasterek cebuli,pomiędzy tosty i grzejemy w opiekaczu. Volia!
Sposób przygotowania z opcjonalnymi składnikami:
Chleb tostowy maczamy w jajku [rozbitym of cours],i czekamy aż wyschnie. Roztapiamy masło,i na patelni grzejemy tosty ale UWAGA! Nie pieczemy lecz ogrzewamy by wyszły nam miękkie i ciepłe. Wkładamy plasterek cebuli,pomidora pomiędzy tosty i grzejemy w opiekaczu. Trzemy ser na tarce i sypiemy wierzch tosta. Volia!
|