Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets
Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?
|
Aha. Jak policja prowokuje to jest źle, i trzeba jej przywalić, ale jak ktoś prowokuje policję, to ta ma siedzieć cicho?
Przecież to jest jakiś absurd, te całe przykłady jaka to policja nie jest zła. Stereotyp kibica nie wziął się znikąd, to wy, kibice, zasłużyliście sobie na miano chuliganów. Że wy, albo większość jest spokojna? A kogo to obchodzi, skoro jesteście gotowi rzucić się na policjantów, gdy ci zrobią najmniejszy ruch w waszą stronę.
Ratować przyjaciela? Przyjaciel był najwyraźniej idiotą, skoro spowodował dym, i od takich ludzi trzymałbym się z daleka. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby policjanci tłukli kogo popadnie. Nie widzę tu żadnych zdjęć pobitych dzieci czy kobiet (a pewnie też na mecze czasem chodzą).
Policjant nie jest idiotą, dobrze wie że rzucicie się na niego gdy ten nie będzie widział. I co ma w takiej sytuacji zrobić? Czekać na wasz ruch i wtedy działać? On pilnuje bezpieczeństwa innych, ale też swojego.
Bardzo ciekawe jest to, że takich burd było z pewnością wiele, a ta okropna, bezczelna policja wciąż się nad wami znęca. Wyższe jednostki nic nie widzą! Nie dochodzą do nich żadne słuchy! No proszę, a mówi się jaki ten świat mały. Z mojego punktu widzenia wszyscy się po prostu boją, bo zaczęli. Może jestem w błędzie, ale patrzę na to jak członek społeczeństwa. Kibicowanie kojarzy się z agresją, bo czemu tylko tam dochodzi do "pobić" przez policję (a przynajmniej na tak dużą skalę)? Alkohol + nienawiść = mieszanka wybuchowa, a wcale bym się nie zdziwił, gdyby duża część naszych poszkodowanych była pod wpływem.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets
Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?
|
Zdajesz sobie sprawę, że gdyby każdy, kto został obrażony, miał daną osobę atakować, to sytuacja na świecie byłaby beznadziejna?