Witam. Chyba wszyscy znacie już legendarnego spike sworda i połączone z nim rzeczy. Pewnie połowa z was powie ze tracę czas swój oraz marnuje wasz , owszem to bardzo możliwe ale czemu by nie napisać skoro mogłem znaleźć rozwiązanie? :>
Po dokładnym obadaniu tego tematu :
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450&page=5
Znalazłem wiele przydatnych informacji za co bardzo dziękuję.
No więc pewny nie jestem , sprawdziłbym to gdybym miał normalny komputer , więcej czasu oraz chara z przyzwoitym lv na rooku. Dlatego chciałbym tu podyskutować na ten temat

.
W temacie do którego link podałem u góry główną rzeczą która mnie zainteresowała i której nie znałem był cały początek historii oraz drzwi do MM.
Jak już pewnie bardziej zainteresowani wiecie iż drzwi można otworzyć tylko i wyłącznie magią! Pewnie wiecie także iż Minotaur Mag miał swojego ucznia któremu powierzał swoją wiedzę , jego imię to Apprentice Sheng.
Potwora spotkałem tylko raz w swojej całej tibijskiej historii. Pojawia się on w Minohellu na poziomie Mino Maga , lecz pojawia się on minotaurów [tak , można się z nim bić !] . Bardziej wtajemniczeni w skryptowanie , mapowanie itd. pewnie wiedzą iż respa potworka można ustawić [Jego czas], a iż CipSoft
to nie banda dzieciaków bawiących się w Tibie , tylko ludzi po ukończonych dziedzinach i mających duża wiedzę o kodach [Script's] mogli zrobić coś bardzo skomplikowanego. Po szukaniu na forach oraz obadaniu neta zauważyłem coś bardzo ciekawego , tą rzeczą jest to :
Loot Knife (Normalnie), Leather Legs (Normalnie), Leather Helmet (Normalnie), Magic Light Wand (Normalnie), 0-5 Carrot (Normalnie), Minotaur Leather (Zawsze), 0-2 Torch (Normalnie), 0-10 gold, 0-2 dead snake,
Jak widzicie jest tam Magic Light Wand ! A jak chyba już wspomniałem tylko magią da się otworzyć drzwi! Czyżby to było rozwiązaniem zagadki? Mam jeszcze drugi dylemat. Owy uczeń używa czaru a raczej runy "Explosion"
Która jak wiecie ma zasięg krzyżyka. Jakby stanąć obok drzwi kiedy on używa explo (o.O) ? Może to by dało przejście do legendarnej komnaty? Widziałem wiele fake'ów na temat "Grobów" na szkieletach . Od razu mówię iż to są kompletne bzdury , te groby nie wiążą się z niczym po za tym iż tam pochowany jest jakiś tam kuzyn kogoś którego imienia nie znalazłem.
Kilka razy już pisałem do CipSoftu i za każdym razem usłyszałem coś takiego :
"Szukacie za daleko , za bardzo wgłębiacie się w historię." Wziąłem pod uwagę to ze bardzo chętnie mogliby tym ludzi zniechęcać by nikt nie znał sekretu. Tu od razu dodam jeszcze jedną rzecz w której byliście mylni gdyż wczuwacie się za bardzo w RPG zamiast brać pod uwagę to iż CipSoft to tak naprawdę "4 Ludzi" [Chodzi mi o tworzących , nie firmę] którzy także popełniają błędy i starają się je naprawiać.
Kod:
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****
To jest zwyczajny opis tego co sprzedają. W chwili obecnej na RL tibi nie gram więc wszystkiego wam nie powiem , lecz wiem iż 4 gwiazdki oznaczają EQ , 2 oznaczają jedzenie reszty nie pamiętam. W tibie gram już parę dobrych lat bo aż 7. I wiem iż większość questów jest banalniejsza niż się wam wydaje. Weźcie pod uwagę to iż niektóre księgi zawierają błędy gdyż CipSoft nie był tak dobry w ENG kiedyś jak idzie im to teraz z pomocą.
Niektóre są poprawione lecz czasem zdarza się błąd.
Kolejny "fake" lub "bzdet" jak kto woli to bicie mino z fista. To jest jeden wielki fałsz. Dawnej posiadałem 34 lv na rooku , mino na skale jak i nie tylko ubiłem z fista chyba z 500x z różnymi sztuczkami do tego , koniec był zawsze ten sam "U are idiot."
Najbardziej powiązaną istotą powinien być właśnie jego uczeń , gdyż to jemu powierzył cała swoją wiedzę oraz mądrość. Nie gram od Tibi 7.0 czy jeszcze wcześniej , lecz przyszło mi znać osoby na RL [Życie] jak i w Tibi które grają od początków tibii , lecz różnie to bywało i mało kto coś wiedział gdyż po prostu sobie szedł na maina. Lecz znalazłem jedną osobę która wiedziała trochę na temat samego teleportu , pewna osoba [Zaufana] powiedziała mi iż kiedyś teleport znajdował się w innym miejscu , widocznym z kuchni oraz iż dało się do niego najnormalniej w świecie dojść bez żadnego mino maga.
Teleport przenosił na piętro "pod labiryntowe" w lewy dolny róg pomieszczenia , choć to osoba zaufana z doświadczenia wiem iż ludzie są różni i mógł być to po prostu zakłamany człowiek który chciał być doceniony za swoją wiedzę.
Chciałbym was poprosić o sprawdzenie teorii z uczniem mino maga , wiem iż to łatwe nie będzie i krótko trwać nie będzie lecz chyba warto , szczególnie dla rookstayerów gdyż prawda jest taka , że zbytnio zajęcia po za expem nie mają.
Czekam na wasze komentarze jestem człowiekiem i popełniam błędy jak wy wszyscy więc jeśli ktoś zauważy jakiś błąd w tym co napisałem [teorii] lub ort.
itp. Bardzo bym prosił zamiast pisania "U areee fakkeed idjot!" napisanie iż go popełniłem.
Pozdrawiam Shunner.
Dodatkowe Linki :
Kod:
http://tibia.pl/monster/Apprentice_Sheng
<- Uczeń MM
Kod:
http://www.rookgaard.pl/index.php?pid=140
<- Ciekawy opis NPC , niestety dopiero po rejestracji.
@Edwardo
Dzięki poprawiłem.
Gram od 7.5 od tego czasu pamiętam te zmiany , wcześniej nie grałem więc nie powiem.